ABD Savunma Bakanı Mark Esper: O ülkede asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ABD Savunma Bakanı Mark Esper: O ülkede asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, kasım sonuna kadar ABD'nin Afganistan'daki asker sayısını 5 binin altına düşereceklerini açıkladı.

Mark Esper, Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada, "Kasım sonuna kadar Afganistan'daki asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz." ifadesini kullandı.

Söz konusu plan hakkında Pentagon yetkililerinin Kongreyi bilgilendireceğini belirten Esper, "ABD'nin, Afganistan'dan çıkarken kendisine yönelik bir terör tehditi olmadığını garantiye alması gerekir." ifadesine yer verdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: O ülkede asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz - 1

ABD Başkanı Donald Trump, 4 Ağustos'ta Axios'a verdiği mülakatta, ABD'nin Afganistan'dan büyük oranda çekildiğini vurgulayarak, yakın zamanda buradaki asker sayısının 8 bine düşeceğini bildirmişti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: O ülkede asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz - 2

Trump, "Askerimizin çekilmesine yönelik müzakereler sürüyor. Seçim gününe kadar buradaki asker sayımız 4 ila 5 bine kadar düşecek." ifadesini kullanırken çekilme sürecine ilişkin net bir tarih vermekten kaçınmıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: O ülkede asker sayımızı 5 binin altına düşüreceğiz - 3

Mobil uygulamalarımızı indirin