Fransa, Avustralya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası'na 3 puanla başladı

Dünya Kupası'nda Fransa, Avustralya'yı Griezmann ve Pogba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Fransızların ilk golü asistan hakem, ikinci golü gol çizgisi teknolojisiyle geldi.

Giriş Tarihi: 16.06.2018 15:29 Güncelleme Tarihi: 16.06.2018 15:56
Fransa, Avustralya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası'na 3 puanla başladı

2018 Dünya Kupası C Grubu maçında Fransa ile Avustralya karşı karşıya geldi. Fransa, Griezmann (pen.) ve Pogba'nın attığı gollerle maçtan 2-1 galip ayrıldı. Avustralya'nın tek golü Jedinak'tan (pen.) geldi.

Kazan Arena'da oynanan maça Uruguay Futbol Federasyonu'ndan Andres Cunha'nın kararları damga vurdu! Cunha, birisi Video Hakem'den yararlanarak iki penaltı kararı verdi. İki penaltı da golle sonuçlandı. Uruguaylı hakem, diğer golde ise "Gol Çizgisi Teknolojisi"nden yararlandı.

DÜNYA KUPASI TARİHİNDE BİR İLK

2018 Dünya Kupası'nda ilk kez video asistan hakem (VAR) kullanıldı ve sonucunda karar değişti.

Fransa ile Avustralya arasındaki mücadelede Antoine Griezmann, Ryan Risdon'ın 54. dakikada müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Andres Cunha, önce pozisyonu devam ettirdi. Cunha, oyunun durmasının ardından kenara gelerek video hakem desteğinden yararlandı. Pozisyonu tekrar izleyen Uruguaylı hakem Cunha, penaltı kararını verdi.

58. dakikada topun başına gelen Antoine Griezmann, Fransa adına Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı.

ESKİ SÜPER LİG OYUNCUSU BERABERLİĞİ YAKALADI

Umtiti'nin Fransa ceza sahası içinde topa elle müdahalesi nedeniyle hakem bir kez daha penaltı kararı verdi. 62. dakikada Avustralya bir dönem Gençlerbirliği ve Antalyaspor'da da forma giyen Jedinak'ın penaltıdan attığı golle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİYLE 2. GOL GELDİ

İlk golü Video Yardımcı Hakem sayesinde penaltıdan atan Fransa, ikinci golünde de teknolojiden faydalandı! 80. dakikada Pogba'nın vuruşunda üst direğe çarpan top yere düştü. Top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi tartışmalarına bile zaman kalmadan hemen "Gol Çizgisi Teknolojisi" devreye girdi ve anında hakeme ulaşan sinyalle gol kararı verildi.

BURSASPORLU AZİZ BEHİCH 11'DE

Avustralya'da Bursasporlu futbolcu Aziz Behich de ilk 11'de görev yaptı.

Aziz'in 45. dakikada Fransa kalesine gönderdiği bir şut az farkla auta çıktı.

Hakem Andres Cunha, 87. dakikada Aziz Behich'e sarı kart gösterdi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.