Yerli uçak çok hafif olacak (Yerli uçak ne zaman üretilecek?)
TAI Genel Müdürü Temel Kotil, 5 yıl içinde 100 koltuk ve üzeri kapasiteli bölgesel yolcu uçağı tasarımına başlayacaklarını açıkladı. Kotil, yerli uçağın tamamen kompozit gövdeli olacağını söyledi.
Dubai'de yapılan havacılık fuarında gelişmeler hakkında bilgi veren Temel Kotil, TAI'nin şu an mesaisinin önemli bölümünü savunma projelerine harcadığına dikkat çekerek "Elimizde yüzlerce yetişmiş mühendis var. Çalışanlarımız ile savunma projelerinde yoğun olarak görev yapıyoruz. 10 yıllık bir master plan hazırladık. Bu planda 5 yıl sonrasında bölgesel bir yolcu uçağı için de düğmeye basacağız" dedi.
Kokpit Areo'ya Flight Global'e Dubai Air Show sırasında bilgi veren Kotil, yolcu uçağı konusundaki çalışmalar için amaçlarının koltuk maliyetlerinin çok düşük hale getirebilmek olduğuna dikkat çekti.
KOMPOZİT MALZEME
Kotil tamamen kompozit gövdeli bir uçağı hedeflediklerini belirterek "Koltuk maliyetlerimizin 787 gibi düşük olması gerekiyor. Hedef, 5 yıl içinde bu projeye başlayabilmek" diye konuştu.

