Yerli otomobilin eksantrik miline ESTAŞ talip
Sivas'ta faaliyet gösteren ve 40'ın üzerinde ülkeye eksantrik mili ihraç eden Sivas Eksantrik Sanayi ve Ticaret AŞ (ESTAŞ), yerli otomobil üretimine, eksantrik milini maliyetine üreterek katkıda bulunmak istiyor.
ESTAŞ, Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 bini kapalı olmak üzere 130 bin metrekare alanda üretim faaliyetini sürdürüyor.
Volvo, Renault, Nissan, Mitsubishi, Scania gibi dünyaca ünlü firmaların ürettiği otomobiller ile ağır vasıtaların, lokomotiflerin ve gemi jeneratör motorlarının eksantrik milini (kam mili) imal eden firma, 40'ın üzerinde ülkeye parça ihraç ediyor.
Firma, "Türkiye'nin otomobili" sloganıyla açıklanan yerli otomobil üretimine katkıda bulunmak ve eksantrik milini maliyetine üretmek istiyor.
ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomotiv yan sanayi firması olduklarını ve 40'ın üzerinde ülkeye parça ihraç ettiklerini söyledi.
Döküm, talaşlı imalat ve ısıl işlemlerini bir arada bulunduran firmalarının bu yönüyle dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirten Mavuş, yaklaşık 800 çalışanıyla üretim yaptıklarını aktardı.