Galatasaray'dan bir tepki de Borsa'ya
Son dönemde Türkiye Futbol Federasyonu ile yaşadığı gerginlik ile dikkati çeken Galatasaray Kulübü, bu defa da Borsa Yönetim Kurulu'na tepki gösterdi. Sarı-Kırmızılılar borsa yönetimini tarafsız davranmaya çağırdı.
Galatasaray, Borsa Yönetim Kurulu'nun yaptığı 'finansal' uyarıya tepki gösterdi. Sarı-Kırmızılı kulüp Kamuoyu Aydınlatma Platformuna gönderdiği açıkmalayla finansal yapının düzeltilmesine yönelik alınacak önlemleri ayrıntılı biçimde aktardıktan sonra borsa yönetiminin taraflı davrandığını da öne sürerek, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın çok daha kötü durumda olduğunu savundu.
Açıklamada, "Şirketimiz, futbol sektöründeki diğer şirketlere göre her türlü objektif gösterge açısından en sağlam mali yapıya sahipken, ilgi yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde yapılması son derece düşündürücüdür. Nitekim son mali tablolara bakıldığında şirketimizin özkaynakları bir önceki yıla göre 55 milyon tl artışla negatif 15,5 milyon TL'ye erişirken, aynı sektörde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Yatırımları A.Ş.'nin özkaynakları aynı dönemde 363 milyon TL azalarak negatif 240,5 milyon TL, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin özkaynakları ise 144,2 milyon TL azalarak negatif 364,1 milyon TL'ye ulaşmıştır." denildi.