Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Kurtuluş Savaşı'yla ayakta kalmaya çalışan, kaynakları tükenmiş bir millete marş yazan MehmetAkif Ersoy, İstiklal Marşı'na "Korkma!" diye başlar. Bu güçlü hitabında, hicret yolunda mağarayasığınan Hz. Ebubekir'iteskin etmeye çalışan AllahResulü'nden (SAV) ilham aldığı söylenir.
Akif'in "Korkma"sı, sıradan bir cesaret telkini değildir. O, milletin korkusunun kendi canı için değil; vatanın birliği, bayrağın dalgalanması ve dirliğin korunması adına olduğunu anlatır.
Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın Meclis grup toplantısındasarf ettiği "Milletimiz müsteriholsun" ifadesi, aklıma doğrudanMehmet Akif'in o ilk feryadını getirdi:"Korkma!"
Cumhurbaşkanı son derece netti. Türkiye'nin menfaatleri, dirliği ve güvenliği konusunda hükümetin kararlı tutumunu vurgularken, halkın da içinin rahat olmasını istedi. Bu, sıradan bir temenniden öte, devletin en tepesinden gelen bir güven beyanıydı.
Çevremize baktığımızda tablonun endişe verici olduğu kesin. Soykırımcı İsrail'in İran'la sınırlı kalmayacağı artık açık. Siyonist yorumcular, her ne kadar sonradan inkâr etseler de nihaihedefin Türkiye olduğunu itiraf ediyor. Kuzeyimizde ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hem şiddetleniyor hem de derinleşiyor.
Bu kadar fırtınanın ortasında Türkiye'de bir panik havasının olmaması, vatandaşların günlük hayatına devam etmesi, hatta muhalefetin zaman zaman komik çıkışlar yapacak kadar rahat olması elbette bir tesadüf değil.
Çünkü bu ülkede ister desteklesin ister karşı dursun, herkes şunun farkında: Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye'nin menfaatlerini korumakiçin mücadele veriyor.
Nitekim Rusya-Ukrayna savaşı başladığında sıcak çatışmadan uzak kalmayı başardı. Suriye'de geri adım atıyor gibi görünse de Türkiye'nin çıkarlarını hep gözetti. Savunma sanayii alanında yıllar öncesinden başlattığı atılımlar, bugün ülkemizi savunma alanında eskiden el açmak zorunda kaldığı ülkeleri geride bırakacak seviyeye taşıdı.
Bütün bunları yaparken arkasındayalnızca halkın desteğivardı. Muhalefetin engelleme çabalarınarağmen Türkiye'yi, çevresindekiülkelerin saygı duyduğu ve karşısınaalmaya çekindiği bir konuma getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis kürsüsünde, "Türkiye kendisineyönelen her türlü tehdidi bertarafedecek güce ulaşmıştır" derken sadece bir tespit yapmıyordu. Önceki gün Kahramanmaraş'ta, depremden zarar gören vatandaşlara teslim edilecek 250 bin konutun açılışı için halkın karşısına çıktı.
Yani bir yandan dışarıya karşıdik duran, diğer yandan içeridemilletin yaralarını saran birlider var. "Korkma"dan "Müsteriholun"a giden yol da böyle husule geldi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.