Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2025 yılı mesajında "Türkiye Yüzyılı'nı, kardeşliğin yüzyılı yapmakta kararlıyız. Önümüzdeki dönemde terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için kararlı adımlar atacağız. Ülkemizin önünde yeni bir yol açacak bu sürecin suhuletle, karşılıklı iyi niyet ve anlayış içinde yürümesi için her türlü gayreti gösteriyoruz.
Ama gerektiğinde, devletimizin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu devreye almaktan da çekinmeyeceğiz" diyerek aparat PKK-YPG-SDG'nin silah bırakmaması halinde ne olacağını ilan etmişti. 22 Temmuz tarihinde de Türkiye'nin HARD POWER (SERT GÜCÜ) çıkışıyla Küresel odakların duvarlarını sallayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da "Müdahale ederiz" sözlerinin arka planını anlattı. Fidan, "Hiçbir grup Suriye'yi parçalamaya girişmesin.
Müdahale ederiz. Türkiye olarak uyarımızı yapmak zorundaydık.
İsrail'e kanallarımız üzerinden mesajlarımızı gönderdik" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve ardından MİT Başkanı İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile (perşembe günü) konuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'ın görüşmelerden sonra yaptığı açıklama, CHP'nin TBMM Birlik- Dayanışma Komisyonu kuruluşuna katılma konusunda İKİRCİKLİ TAVRINI gösterdi. Maalesef CHP yine milli olamıyor. BAŞKAN ERDOĞAN'ın başlattığı 'Büyük Türkiye' yürüyüşünü anlamak istemiyor. Özgür Özel, CHP'yi kuran Atatürk'ü de anlamıyor.
Maalesef CHP bu kafayla gittiği sürece, yeni dünyayı da anlamayacak. Dünya değişiyor, CHP yerinde sayıyor. Deniz Baykal gibi milli birini operasyonla başkanlıktan alan zihniyet hala CHP'de güçlü. Başkan Erdoğan'ın aldığı tarihi kararları desteklemek yerine "her şeye karşı olalım.
Bizi destekleyenler için kararlar alalım. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi umurumuzda değil" anlayışıyla giden CHP maalesef "Terörsüz Türkiye" adımını da hiç anlamamış. Etrafımız yangın yerine dönmüş, CHP yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyor. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere milyarlarca dolarlık yolsuzluğu 'yok' sayıyor.
70'in üzerinde itirafçının anlattıklarını da görmüyor, duymuyor.
SONUÇ: CHP ya Büyük Türkiye yürüyüşüne karşı çıkarak tarihi bir hata içinde. Terörsüz Türkiye'nin artık küresel etkilerinin olacağını göremeyen bir CHP Genel Başkanı var. Aziz Milletimiz bu durumu görüyor. Türkiye, geleceğe daha güvenle bakarken CHP'nin baktığı tarafın yeni düzende hiçbir karşılığı yok.