Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu

memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek için İstanbul ve çevre illerden hareket eden sürücülerin oluşturduğu yoğunluk, TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde trafiği zaman zaman durma noktasına getirdi. Özellikle Bolu Dağı geçişi, Abant Gişeleri ile Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu’nun Sakarya Akyazı kesiminde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kurban Bayramı tatili öncesinde İstanbul'dan Anadolu'ya gitmek isteyen sürücüler, 22 Mayıs 2026 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. Özellikle TEM Otoyolu'nun Ankara yönü ile D-100 kara yolunun Bolu geçişinde yoğun trafik oluştu. Öte yandan yoğunluğun oluştuğu bir diğer bölge de Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesimi Akyazı geçişinde yaşandı.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 1

Bayram tatilini memleketleri ya da tatil beldelerinde geçirmek için İstanbul ve çevre illerden hareket edenlerin yolculukları devam ediyor. Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesimi Akyazı geçişinde yoğunluk yaşanırken trafik ara ara durma noktasına geliyor. Otoyollarda İstanbul istikametinde ise trafik akışı normal seyrinde ilerliyor.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 2

Kuzey Marmara Otoyolu'nu Anadolu Otoyolu'na bağlayan Akyazı gişelerinde trafik durma noktasına geldi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu otoyollar dronla havadan görüntülendi.

Öte yandan Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, Sakarya'da Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri amacıyla emniyet ve jandarma birimlerince il genelinde kapsamlı tedbirler alındığı bildirildi.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 3

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünce bayram tedbirleri kapsamında, 290 ekip, 1986 emniyet personeli görev yapacağı ifade edilen açıklamada, Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca ise 201 ekip, 577 personel, 103 araç, 4 dron ve 1 botun görev alacağı kaydedildi.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 4

TEM OTOYOLU'NDA YOĞUNLUK ARTTI

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, Anadolu'ya geçişin önemli güzergahlarından biri olan TEM Otoyolu'nda etkisini gösterdi. Özellikle Bolu Dağı geçişi ile Abant Gişeleri çevresinde araç yoğunluğu dikkat çekti.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 5

Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde zaman zaman trafik yoğunluğu oluştu. Sürücülerin büyük bölümü mesai saatini beklemeden yola çıktı.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 6

TRAFİK YOĞUN AMA AKICI İLERLEDİ

Otoyol ve D-100 kara yolunda araç sayısındaki artışa rağmen trafiğin tamamen durmadığı, yoğun ancak akıcı şekilde ilerlediği görüldü. Bolu geçişinde bayram trafiği nedeniyle bazı bölgelerde zaman zaman hızın düştüğü gözlendi.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 7

Yetkililer, özellikle Bolu Dağı güzergahında sürücülerin takip mesafesine dikkat etmeleri ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 8

EKİPLER DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, güzergah üzerindeki kritik noktalarda denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, muhtemel kazaların önüne geçebilmek için sürücülere emniyet kemeri kullanımı ve trafik kurallarına uyulması yönünde uyarılar yaptı.

Yetkililer, trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde ve tatilin resmi olarak başlayacağı cumartesi günü daha da artmasının beklendiğini belirtti. Oluşan yoğun trafik dronla da görüntülendi.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 9

BAYRAM TRAFİĞİNDE YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Kurban Bayramı tatili nedeniyle özellikle TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, sürücülerin yola çıkmadan önce güzergah yoğunluğunu kontrol etmeleri ve trafik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Bayram göçü başladı! TEM ve Kuzey Marmara'da kilometrelerce araç kuyruğu - 10

SIKÇA SORULAN SORULAR

Bolu geçişinde trafik neden yoğunlaştı?

Kurban Bayramı tatili öncesinde İstanbul'dan Anadolu'ya gitmek isteyen vatandaşların aynı saatlerde yola çıkması nedeniyle yoğunluk oluştu.

Trafik en çok hangi bölgelerde etkili oldu?

Yoğunluk özellikle TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişi ile Abant Gişeleri mevkiinde görüldü.

Trafik tamamen durdu mu?

Yetkililerin verdiği bilgilere göre trafik yoğun olsa da tamamen durmadı ve akıcı şekilde ilerledi.

Yetkililer sürücülere hangi uyarıları yaptı?

Sürücülerin aşırı hız yapmamaları, takip mesafesini korumaları ve emniyet kemeri kullanmaları istendi.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin