Demet Akarsu cinayetinde korkunç detay! Fotoğrafını ablasına yollayıp tehdit etmiş: Demet öldü sıra sizde

İzmir'in Çiğli ilçesinde 10 gün önce korkunç bir olay meydana geldi. 45 yaşındaki Demet Akarsu, bir ay önce boşandığı eski eşi Halil Tezkorkmaz (46) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Akarsu’nun ablası Dilek Hınıslı, cinayetin ardından Tezkorkmaz’ın kardeşinin fotoğrafını kendisine gönderdiğini ve "Demet öldü, sıra sizde" diyerek tehditte bulunduğunu açıkladı.
Kan donduran olay, 19 Temmuz'da yaşandı... Demet Akarsu ile haziran ayında boşandığı Halil Tezkorkmaz arasında tartışma çıktı. Tezkorkmaz, tartışmanın büyümesi üzerine Akarsu'yu defalarca bıçakladı.
Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Akarsu, ilk müdahalenin ardından Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Demet Akarsu - Eski eşi Halil Tezkorkmaz (DHA)
31 bıçak darbesi ile yaralanan Akarsu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halil Tezkorkmaz suç aletiyle birlikte olay yerinde gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tezkorkmaz çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ayrıca Tezkorkmaz'ın ruhsatsız silah taşımak, kasten yaralama ve kasten öldürme gibi suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi.
Demet Akarsu - Eski eşi Halil Tezkorkmaz (DHA)
'ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE HALA UZAKLAŞTIRMA KARARI VARDI'
Demet Akarsu'nun ablası Dilek Hınıslı yaşananları anlattı. Kardeşinin evlendikten 3 ay sonra yüzüne darbe aldığını söyleyen Hınıslı, "Yüzüne öldürücü bir darbe almıştı. Hastane kayıtları, raporları var ancak o dönem korktuğu için şikayetçi olmadı. Kardeşim şiddet gördüğü en son olayda bize sığındı. 'Yapamıyorum, eve dönemeyeceğim' dedi. Anneme boşanmak istediğini söyledi ve kendisine yardımcı olmamızı istedi. Boşanma sürecinde de elimizden geleni yaptık. Kardeşim müracaatta bulunarak uzaklaştırma kararı aldı. Hatta kararın süresini uzattık. Bu olay uzaklaştırma kararı varken yaşandı. Kardeşimin peşini bırakmadı. Sürekli tehdit ediliyormuş ama bu tehditlerin çoğundan haberimiz olmadı. Muhtemelen bizi korumak istediği için hepsini söyleyemedi" dedi.
Demet Akarsu (DHA)
'KARDEŞİMİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA FOTOĞRAFINI GÖNDERDİ'
Olay günü Halil Tezkorkmaz'ın kendisini aradığını söyleyen Hınıslı, "Tezkorkmaz beni aradı, meşgule attım ve numarasını engelledim. Daha sonra Demet'i aradım, Halil Tezkorkmaz açtı. 'Demet öldü, sıra sizde' dedi. Tezkorkmaz, kardeşimi öldürüp, fotoğrafını attı. Fotoğrafı geç saatte gördüm. Görünce hemen durumu polise bildirdik. Kardeşimin hastaneye kaldırıldığını söylediler. Acı haberi hastanede aldım. Kimse bu kadar vahşice öldürülmeyi hak etmiyor. 'Başımıza gelmez' dediğimiz her şey başımıza geldi. İçimiz yandı. Cezalar caydırıcı olmalı, şiddet uygulayan kişiler ömür boyu hapiste kalmalı" ifadelerini kullandı.
Demet Akarsu'nun ablası Dilek Hınıslı (DHA)

