Aksaray’da Ehliyetsiz sürücü 3. kez alkollü yakalandı

Aksaray’da polisin “dur” ihtarına uymayıp kaçan ve kovalamacayla yakalanan sürücü, yine alkollü çıktı. Üstelik 4 ay önce de aynı aracı kullanırken, yine aynı promil oranıyla yakalanmıştı.

Aksaray’da Ehliyetsiz sürücü 3. kez alkollü yakalandı

Olay, Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, devriye görevindeki İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 68 KP 166 plakalı hafif ticari aracı şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak sürücü Savaş K. (46) ihtara uymayarak kaçmaya başladı.

ARA SOKAKTA ÖNÜ KESİLDİ, KONTAĞI POLİS ALDI

Hacılar Harmanı ve Paşacık Mahallesi arasında ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalışan sürücü, polis ekipleri tarafından kontrollü şekilde takip edildi. Trafiğin olmadığı bir sokakta aracın önü kesilince Savaş K. hala kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine polis memuru araç kapısını açarak kontağı aldı ve aracı durdurdu.

AYNI ARAÇ, AYNI PROMİL, YİNE EHLİYETSİZ

Alkol kontrolünde Savaş K.'nın 1.03 promil alkollü olduğu tespit edildi. Üstelik bu durum, aynı sürücünün aynı araçla 4 ay önce de yaşadığı benzer olayın bir tekrarıydı. Mart ayında yine aynı araçla, yine muayenesiz ve 1.03 promil alkollü olarak yakalanan Savaş K., o tarihte de ehliyetsizdi.

EHLİYETİNE 5 YIL EL KONULDU, 44 BİN TL CEZA KESİLDİ

Savaş K.'nın daha önce iki kez alkollü araç kullanırken yakalandığı ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu ortaya çıktı. Son olayda ise 3. kez alkollü yakalanınca ehliyetine bu kez 5 yıl süreyle el konuldu.

Ayrıca, alkollü araç kullanmak, muayenesiz araçla trafiğe çıkmak, ehliyetsiz araç kullanmak ve "dur" ihtarına uymamak gibi ihlallerden toplam 44 bin 33 TL idari para cezası kesildi. Araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Savaş K. adli işlemler için sağlık kontrolünün ardından Aksaray Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN