Koruma altındaki Göksu Deltası'nda korkutan yangın! Ormana sıçramaması için tedbir alındı

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Göksu Deltası'nın sazlık alanında yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede hızla yayılırken, yükselen dumanlar birçok noktadan görüldü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının ormana sıçramaması için tedbir alındı.

Koruma altındaki Göksu Deltası'nda korkutan yangın! Ormana sıçramaması için tedbir alındı

Mersin'de bulunan Göksu Deltası'nda akşam saatleri bataklık ve sazlık alanda yangın başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alanı kapladı. Yer yer kuru otların da tutuşmasıyla birlikte yükselen dumanlar, ilçe merkezinin bazı noktalarından da görüldü. Yangının çıktığı alanın bataklık olması nedeniyle araçlar bölgeye ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, alevlerin sazlık dışına taşmaması ve ormanlık alanlara sıçramaması için tedbir aldı. Yangına doğrudan müdahalenin sınırlı kaldığı bölgede gözlem ve doğal sınırlandırma yöntemleri uygulanıyor.

Göksu Deltası'ndaki sazlık alanda başlayan yangına müdahale sürüyor. (İHA) Göksu Deltası'ndaki sazlık alanda başlayan yangına müdahale sürüyor. (İHA)

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARIN BARINMA ALANI

Göksu Deltası, flamingolar, pelikanlar ve tepeli pelikan gibi nesli tükenme tehlikesi altındaki birçok kuş türünün üreme ve barınma alanı olarak biliniyor. Yangının bu kuş türlerinin yaşam alanlarına etkisi ise endişeye neden oldu.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN