Atık döküm alanında mahsur kalan koyunu itfaiye kurtardı
Amasya’nın Merzifon ilçesinde, hayvan atıklarının döküldüğü alanda yarıya kadar çamura gömülerek mahsur kalan bir koyun, itfaiye ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarıldı.
Olay, Merzifon ilçesine bağlı Bahçecik köyünde meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine, bir koyunun hayvan atıklarının biriktiği alanda hareket edemeyecek durumda mahsur kaldığı bilgisi Merzifon Belediyesi İtfaiye Amirliği'ne ulaştı. İhbar üzerine hızla olay yerine gelen ekipler, gece saatlerinde gerçekleşen kurtarma operasyonu için el fenerleriyle çevreyi aydınlattı.
Koyunun bulunduğu noktaya ulaşmak için itfaiye aracından bölgeye merdiven uzatıldı. Ekiplerden bir itfaiyeci dikkatli bir şekilde alana inerek koyunu bulunduğu yerden tutup yukarı çekti. Çamura saplanan koyun kısa sürede kurtarıldı.
Koyun sağ salim sahibine teslim edilirken, hayvanın sahibi duyduğu memnuniyeti dile getirerek itfaiye ekiplerine teşekkür etti.