Yerli Malı Haftası 2023 | Yerli Malı haftası nedir, ne zaman, neden kutlanır? İşte örnek yiyecek listesi...
Yerli Malı Haftası, Türkiye'de 1946 yılından bu yana kutlanan ve yerli üretimin, tutumlu yaşamın ve yerli malı kullanımının önemini vurgulayan anlamlı bir etkinliktir. Her yıl Aralık ayında düzenlenen bu hafta, özellikle okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bu kapsamda, öğrencilere tutumlu olmanın, yerli malı kullanmanın ve yatırım yapmanın değeri anlatılır.
- Yaşam
- ahaber.com.tr
- Giriş Tarihi: 16:15 | 06.12.2023
Yerli Malı Haftası, Türkiye'de aralık ayında kutlanan önemli bir etkinlik olup, yerli tüketimi artırmayı hedefler. Bu özel hafta, I. Dünya Savaşı sonrasında ülkenin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği dönemde, yabancı ülkelere olan bağımlılığı azaltmak ve toplumsal bilinci güçlendirmek amacıyla başlatılmıştır. Yerli Malı Haftası, yerli üretimi desteklemeyi, vatandaşları yerli malı kullanmaya teşvik etmeyi ve ekonominin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlar. Peki Yerli Malı haftası nedir, ne zaman, neden kutlanır?
YERLİ MALI HAFTASI 2023 NE ZAMAN?