Evde yapılan konservelerde bu tehlikeye dikkat! Tadına dahi bakmayın! Ölüme yol açabiliyor
Yaz aylarında evlerde hazırlanan konserveler tehlike saçabiliyor. Uzmanlar, kış mevsimlerinde tüketilen konservelerin dikkat edilmezse zehirlenmelere hatta ölümlere yol açabileceğine dikkat çekerken; dikkat çeken uyarılarda da bulundu. İşte detaylar...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 10:47 | 25.09.2023
- Güncelleme Tarihi: 10:51 | 25.09.2023
Geleneksel yöntemlerle evde hazırlanan konserveler için önemli uyarılarda bulunan Bingöl Toplum Sağlığı Merkezi'nde halk sağlığı uzmanı olarak görev yapan Dr. Raşit Dursun, "Küflenmiş, kabarmış, rengi ve kokusu değişmiş, kapağı bombeleşmiş veya sızdırmış konserveler asla tüketilmemeli, tadına dahi bakılmamalıdır" dedi.
Yaz aylarının sonunda evlerde geleneksel şekilde hazırlanan ve çoğunlukla sonbahar, kış mevsimlerinde tüketilen konserveler, dikkat edilmezse gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor.