İcradan otomobil aldı başına gelmeyen kalmadı

Son dakika haberine göre: İcra Müdürlüğünün ihalesine katılarak bir araç satın alan Vedat Oğuz, aracını muayeneye götürdüğünde otomobilinin şasesinde oynama olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Yapılan incelemeler sonucunda aracın şasi ve motor numaralarının Diyarbakır'da çalınan otomobile ait olduğu tespit edildi ve araç yasal sahibine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.
Oğuz, zararlarının tazmini için mahkemeye başvurdu. Mahkeme araçta yapılan şasi numarası değişikliğinin ancak alanında uzman kişilerce anlaşılabilecek nitelikte olduğunu ve İcra Müdürlüğünün herhangi bir kusurunun bulunmadığına hükmetti. Bu karar sonrası Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunan Vedat Oğuz haklı bulundu ve yeniden yargılama yapılmasına karar verildi.

Vedat Oğuz, Batman İcra Müdürlüğünün ihalesine katılarak 4 bin 200 liraya 1994 model bir otomobil satın aldı. Oğuz, aracı muayene istasyonuna götürdüğünde şase numarasında oynama olduğunu öğrendi ve trafik şube müdürlüğüne yönlendirildi. Yapılan incelemede aracın şasi numarasının araç ruhsatında yer alan numaradan farkı olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Oğuz, aracı teslim alabilmek amacıyla rapor temini için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makine Mühendisleri Odası'na müracaat etti. Makine Mühendisleri Odası, şasi numarası okunamadığı için aracı Antalya Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne sevk etti. Laboratuvar Müdürlüğü de aracı inceleme sonucunda rapor temin edilinceye kadar başvurucuya teslim etti.





