Yaren Leylek'in yavrusu Beş Numara'dan ilk sinyal geldi! Bakın hangi ülkedeymiş

Balıkçı Adem Amca ile kurduğu dostlukla adını duyuran Yaren Leylek'in en küçük yavrusu olan 'Beş numara', önceki gün uydu takip cihazından sinyali kaybolunca doğaseverler tarafından büyük üzüntü ve merak konusu oldu. Bir gün sonra yavru leylekten ilk sinyal Ürdün'de geldi.
Balıkçı Adem Amca ile kurduğu dostlukla adını duyuran Yaren Leylek, bu yıl 5 yavru dünyaya getirdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bahar ayında yaptığı açıklamada, "Doğaseverler bize sık sık Yaren leyleğe verici takılması talebini iletiyordu. Uzmanlar, yetişkin leyleklere verici takılmasının riskli olduğunu ancak yavrulara takılabileceğini söyleyince biz de bu yönde karar kıldık" dedi.
Karacabey Belediyesi tarafından Almanya'dan getirilen 40 gram ağırlığındaki güneş enerjisi ile çalışan uydu vericisi, haziran ayında en küçük yavru olan 'Beş numara'ya takıldı. Bu sayede, yavru leyleğin uçuş güzergahları kaydedilmeye başlandı.
SEVENLERİNİ KORKUTTU
Geçen hafta yuvasından ilk kez ayrılan 'Beş numara', bulduğu sürü ile birlikte güneye doğru yola almaya başladı. Uygulama üzerinden leyleğin göç rotası, binlerce kişi tarafından yakından takip edildi. Ancak Türkiye'nin tek uydu vericili leyleği olan Beş numaranın, Adana Yumurtalık sahillerinden İskenderun Körfezi'ne doğru yol alırken, Akdeniz üstünde bir anda izleme programındaki sinyalinde kopukluk yaşandı.

