Çorumlu usta 30 yıldır geleneksel yöntemle dövme bakır tepside kadayıf üretiyor!
Osmancık ilçesinde yaşayan Rafet Demirkan, Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıfı dövme bakır tepside geleneksel yöntemle üretiyor. Eşsiz bir damak tadı olan dökme kadayıf sadece Ramazan ayına özel yapılıyor.
- Yaşam
- İHA
- Giriş Tarihi: 09:49 | 03.05.2021
- Güncelleme Tarihi: 10:30 | 03.05.2021
Un ve suyun karıştırılmasının ardından hamurun ince ince tel haline getirilerek sofralara uzanan yolculuğu zaman ve sabır gerektiriyor.
Teknolojinin gelişmesi ile ürün çeşitliliğine rağmen dökme usullerle kadayıf üreten Demirkan, geleneksel yöntemlerle yapılan kadayıfın damak tadının diğerlerinden farklı olduğunu vurguluyor.