Türkiye'de ilk kez Manisa'da uygulandı! Eksi 196 derecede muhafaza ediliyor
Manisa'da üzüm çeşitlerinin geleceğe taşınması için numuneleri eksi 196 santigrat derece sıvı azot tankında muhafaza ediliyor. Türkiye'de ilk defa Manisa'da uygulanan yöntemle bugünün ürünleri gelecek kuşaklara taşınıp, üzüm geninin hastalıklardan korunması hedefleniyor.
- Yaşam
- DHA
- Giriş Tarihi: 08:38 | 08.01.2021
- Güncelleme Tarihi: 09:16 | 08.01.2021
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, ihracata yönelik ticari üzüm çeşitleri için çalışma yaptı. Eksi 196 santigrat derece sıvı azot tankında muhafaza edilen üzüm çeşitlerinin numuneleri, gelecek kuşaklar için saklanacak.