Adanalı Sevgi teyze kilosu 50 liradan sattığı andız pekmezinin siparişlerine yetişemiyor
Feke ilçesinde Toros Dağları’ndan topladığı iğdeli andız ağacı kozalaklarını andız pekmezine dönüştüren 66 yaşındaki Sevgi Karakılçık siparişlere yetişemiyor. Yaklaşık 48 saat bekletilen andızlar, 12 saat boyunca kazanlarda kaynatılıyor. Karaciğer ve mideye faydalı olduğu söylenen andız pekmezinin kilosu 50 liradan satılıyor.
- Yaşam
- DHA
- Giriş Tarihi: 09:32 | 21.12.2020
- Güncelleme Tarihi: 09:39 | 21.12.2020
İlçeye bağlı Tokmanaklı Mahallesi'nde yaşayan Sevgi Karakılçık, yıllar önce eşiyle birlikte ormandan topladığı andız ağacı kozalaklarından pekmez üretmeye başladı.