Sivaslıların kelle sevgisi engel tanımıyor! Yurt dışına gönderiliyor yoğun talep var
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kelle, Sivaslıların salgın hastalıklara karşı vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Palet servise yetişmekte güçlük yaşanırken şehir dışından hatta yurt dışından bile isteniyor. Öyle ki İstanbul’dan İzmir’den akşam otobüse binip kelle için Sivas’a gelenler akşam geri dönüyor.

Dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgını vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Sivas'ta vatandaşlarsa Covid-19'a karşı bağışıklığı güçlendirdiğini düşündükleri kelle yiyerek kendilerini koruyor.
Maharetli ustaların ellerinde temizlenen kuzu ve koyun kelleleri, yaklaşık 18 saat ateş değmeden pişirilerek tüketime hazır hale geliyor. Kentte hizmet veren kelleciler, pandemi sürecinde alınan tedbirler nedeniyle müşterilerine paket servisle hizmet etmeye devam ediyor.
Kelleci Muammer Kantar, kellenin 17-18 saat ateş görmeden fırında kalarak piştiğini belirterek, "Kelle 17-18 saat fırının içinde kalır ve ateş görmeden pişer. Kelle serin havayı sevdiği içinde sabah 5'te başlar saat 9'da biter. 4-5 saatlik bir satış mevzusu vardır. 5 saat içerisinde gelip kellenizi almanız lazımdır. Kelle eti bağışıklık sistemi için mükemmel bir yiyecektir.