Barajdan gelen suyun kesilmesiyle Dicle Nehri kenarında binlerce balık telef oldu
Dicle Nehri'ne bırakılan atık sular ve nehrin yeterince beslenememesi sonucu binlerce balık telef oldu. Dicle Nehri'nde ürküten bir görüntü ortaya çıkarken kötü kokular da yayıldı.
Diyarbakır'da, birçok balık çeşidinin yaşadığı Dicle Nehri, şimdi bu canlılığını kaybetmek üzere. Barajdan bırakılan suyun kesilmesi ile birlikte su seviyesi düşen nehirde balıklar, oksijensiz kalarak telef oldu.

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (IOS)
A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (ANDROID)
A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (HUAWEI)
KÖTÜ KOKU YAYIYOR
Yeterli suyun olamaması sonucu telef olan balıklar, nehir boyunca kıyıya vururken, özellikle kentin simgelerinden olan tarihi On Gözlü Köprü çevresinde kıyıya vuran balıklar, hem görüntü kirliliğine hem de kötü koku yayılmasına neden oldu. Bu durumdan rahatsız olan çevre esnafı ve vatandaşlar, soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

"SUYUN KESİLMEMESİ LAZIM"
Yıllardır bu bölgede kafe işleten Mahmut Çolak, Dicle Nehri üzerinde barajların olduğunu ve bu suyun kesilmesinin oksijen oranını azalttığını söyledi.

