Kurban Bayramı öncesi uzmanlardan kritik koronavirüs uyarısı
Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, koronavirüs taşıyan bir kişinin öksürme, hapşırma ya da konuşma sırasında saçtığı damlacıkların kurban etinin üzerine gelmesi durumunda etin hastalığı taşıyıcı konumuna geleceğine dikkat çekerek uyardı.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 13:26 | 20.07.2020
- Güncelleme Tarihi: 13:32 | 20.07.2020
Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, pandemi sürecinde kesilen kurban etlerinin nasıl dezenfekte edileceği konusunda açıklamada bulundu. Hayvanların koronavirüs taşıyıcısı olmadığını belirten Prof. Dr. Tayar, koronavirüs hastası birinin ağzından çıkan damlacıkların ete gelmesi durumunda, etle temas eden kişilerin koronavirüse yakalanabileceğini söyledi. Kurban kesenlerin maske ve eldiven kuralına uymaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Tayar, "Eti 24 saat bekletmeli ve akan su altında yıkamalıyız" dedi.