Cizre'de terör mağdurları yeni evlerine kavuştu
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin 3 yıl önce saldırılarıyla evlerinden ettiği vatandaşlar modern konutlara kavuştu.
Cizre ilçesinde teröristlerin saldırılarının yoğunlaştığı Cudi Mahallesinde kazılan çukurlar, tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi ve ateşe verilmesi nedeniyle evleri yıkılan veya kullanılamayacak duruma gelen terör mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Konak Mahallesinde inşası süren 3 bin 87 konuttan 2 bin 470'i tamamlandı.
İşlemleri tamamlanan 947 konut ve 145 iş yerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.
617 konut, 55 iş yeri, bir cami ve bir taziyeevinin yapımı sürüyor.
Vatandaşların 90,120 ve 140 metrekarelik modern konutlara yerleşmesiyle bir dönem silah ve patlama seslerinin yükseldiği mahallede, yeniden çocuk sesleri yankılanmaya başladı.
Konutlar aileleri konforlu bir yaşamla buluştururken, çevresinde oluşturulan yeşil alanlara kurulan oyun parklarında çocuklar uzun bir aradan sonra arkadaşlarıyla yeniden güvenle ve özgürce oyun oynamanın tadını çıkarıyor.