Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü

Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü

Bitlis'in Mutki ilçesinde iki hafta önce görülen Anadolu semenderinin ardından bu kez de 'Türk semenderi' görüldü.

Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü

Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde, 'Türk semenderi' görüldü. Türk semenderinin, Anadolu semenderine göre daha parlak renkli ve gövdesi daha kalın olduğu belirtildi.

Türk semenderini görüntüleyen Kıdemlı Başçavuş Hakan Ertürk, yaptığı araştırmada, bu türlerin sadece bölgede değil, güneyde Lübnan dağları yönünde, İsrail ve doğuda ise İran'a kadar uzanan bölgede yaşadıklarını öğrendiğini söyledi.

Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü

Ertürk, "Ben yaban hayatına çok meraklıyım. Birçok hayvanı görüntüledim. Ancak son zamanlarda özellikle Mutki ilçesine bağlı köylerde bu tür hayvanları da görüntüledim. Yaptığım araştırmada, Türk semenderinin ıslak toprak ve taşlar altında, ağaç kabukları altında gizlendiğini öğrendim. Bu tür hayvanlar genellikle gündüzleri gizlenip gece hareket ederler. Besinlerini yumuşak vücutlu böcekler ve solucanlar oluşturuyor" dedi.

Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü
Mutki'de 'Türk semenderi' görüldü
A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin