Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor. Ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiğini belirten şirket CEO'su Antoine de Saint-Affrique ise çikolatanın tadının diğerlerinden farklı olmadığını söyledi. Saint-Affrique 'Müşterileriniz için tüm engelleri kaldırıyorsunuz. Satış noktalarında klima olmayabiliyor. Ürünü daha kolay naklediyorsunuz' dedi. Çikolata şirketleri yeni pazarlara açılabilmek için onlarca yıldır sıcağa dayanıklı çikolatanın formülünü arıyordu. Ancak uzmanlar Barry Callebaut'nun avantajını uzun süre koruyamayabileceğini zira, şirketin müşterilerinden biri olan Nestle'nin, 40 dereceye kadar dayanan bir çikolata geliştirdiğini ve ürünün 3 yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor. Sabah