YÖK idari personel naklen atanma takvimi açıklandı: Tercihler 5-21 Ağustos'ta Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak

YÖK idari personel naklen atanma takvimi açıklandı: Tercihler 5-21 Ağustos'ta Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak

YÖK'ün devlet üniversitelerine gönderdiği yazıyla idari personelin kurumlar arası karşılıklı nakil sürecinin tercih takvimi belirlendi. Aynı unvanlı ve aynı ya da benzer hizmetleri yürüten memurlar için açılan dönemde, İstanbul dışındaki personel aynı ildeki üniversiteleri seçemeyecek. Atamadan vazgeçenler ise bir sonraki eşleşmeye katılamayacak.

Devlet üniversitelerinde çalışan ve başka bir yükseköğretim kurumuna karşılıklı naklen geçmek isteyen idari personel, tercihlerini 5-21 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapacak.

Naklen atanma yasağı bulunmayan personel, pbs.yok.gov.tr adresindeki Personel Bilgi Sistemi'ne e-Devlet ile girerek en fazla üç tercih bildirebilecek. İşlemin tamamlanabilmesi için kadro ve öğrenim bilgilerinin üniversiteler tarafından sisteme güncel şekilde kaydedilmesi gerekiyor.

Devlet üniversitelerinde görev yapan idari personelin karşılıklı naklen atanma tercihleri 5-21 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. (Görseller: A Haber Grafik Ekibi, A Haber Foto Arşiv ve AA)Devlet üniversitelerinde görev yapan idari personelin karşılıklı naklen atanma tercihleri 5-21 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. (Görseller: A Haber Grafik Ekibi, A Haber Foto Arşiv ve AA)

TERCİHLER 5 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurulu, devlet üniversitelerine gönderdiği yazıyla idari personelin karşılıklı naklen atanma sürecine ilişkin takvimi duyurdu.

Tercih dönemi 5 Ağustos 2026'da başlayacak ve 21 Ağustos 2026'da sona erecek. Belirlenen tarihler arasında işlem yapmayan personel bu tercih dönemindeki eşleştirme sürecine katılamayacak.

Uygulamadan devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında çalışan idari personel yararlanabilecek. Başvuru sahibinin başka bir yükseköğretim kurumuna karşılıklı nakil yoluyla geçmek istemesi ve hakkında naklen atanma yasağı bulunmaması gerekiyor.

İdari personel, sistemde yer alan “Karşılıklı Naklen Atanma İşlemleri” ekranından en fazla üç üniversite seçebilecek.İdari personel, sistemde yer alan “Karşılıklı Naklen Atanma İşlemleri” ekranından en fazla üç üniversite seçebilecek.

EN FAZLA ÜÇ TERCİH YAPILABİLECEK

Tercih işlemleri YÖK Personel Bilgi Sistemi üzerinden yürütülecek. Personel, pbs.yok.gov.tr adresine e-Devlet kimlik doğrulamasıyla giriş yapacak.

Sisteme girişin ardından "Bireysel İşlemler" menüsündeki "Karşılıklı Naklen Atanma İşlemleri" sekmesi kullanılacak. Her personel en fazla üç üniversite tercihi yapabilecek.

Başvurunun geçerli olması için tercihlerin yalnızca sistem üzerinden ve belirtilen tarihler içinde kaydedilmesi önem taşıyor.

İstanbul dışındaki üniversitelerde görev yapan personel, bulunduğu il sınırları içindeki başka bir üniversiteyi tercih edemeyecek.İstanbul dışındaki üniversitelerde görev yapan personel, bulunduğu il sınırları içindeki başka bir üniversiteyi tercih edemeyecek.

AYNI İL TERCİHİNE SINIRLAMA GETİRİLDİ

İstanbul dışındaki üniversitelerde çalışan idari personel, görev yaptığı il sınırları içindeki başka bir üniversiteyi tercih edemeyecek. Bu personelin farklı illerde bulunan yükseköğretim kurumlarına yönelmesi gerekecek.

YÖK yazısındaki bu sınırlama İstanbul'da görev yapan idari personel için uygulanmayacak. Personelin tercih listesini oluştururken üniversitenin bulunduğu ili kontrol etmesi gerekiyor.

Tercih işleminin yapılabilmesi için personelin kadro ve öğrenim bilgilerinin üniversite tarafından sisteme eksiksiz kaydedilmesi gerekiyor.Tercih işleminin yapılabilmesi için personelin kadro ve öğrenim bilgilerinin üniversite tarafından sisteme eksiksiz kaydedilmesi gerekiyor.

KADRO BİLGİLERİ GÜNCEL OLMALI

Karşılıklı naklen atanma tercihi yapılabilmesi için personelin kadro bilgilerinin üniversitenin Personel Daire Başkanlığı tarafından sisteme eksiksiz girilmesi gerekiyor.

Personelin görev yaptığı kadro unvanına atanmasına esas olan öğrenim bilgisinin de Personel Bilgi Sistemi'nde bulunması şartı aranacak. Eksik veya güncel olmayan kayıtlar, tercih ekranının kullanılmasını ve eşleştirme işlemlerini etkileyebilecek.

Bu nedenle tercih yapmak isteyen personelin, başvuru dönemi başlamadan önce kadro ve öğrenim bilgilerinin güncelliğini üniversitesinin ilgili biriminden kontrol etmesi gerekiyor.

Eşleşme veya atama hakkı kazanmasına rağmen işlemden vazgeçen personelin bir sonraki naklen atanma döneminde tercihleri alınmayacak.Eşleşme veya atama hakkı kazanmasına rağmen işlemden vazgeçen personelin bir sonraki naklen atanma döneminde tercihleri alınmayacak.

PERSONEL İŞLEMLERİ TEK SİSTEMDE YÜRÜTÜLECEK

Daha önce igps.yok.gov.tr üzerinden gerçekleştirilen üniversite idari personeline ilişkin veri girişleri de Personel Bilgi Sistemi'ne taşındı.

Yetkili üniversite çalışanları, sisteme giriş yaptıktan sonra "Personel İşlemleri" menüsü üzerinden kayıtları yürütecek. Bu menüye yalnızca "Üniversite İdari Personel (İGPS)" rolü tanımlanan kullanıcılar erişebilecek.

Aynı unvana sahip ve benzer hizmetleri yürüten memurların karşılıklı naklen atanması için Cumhurbaşkanlığı tarafından ek kontenjan tahsis edilecek.Aynı unvana sahip ve benzer hizmetleri yürüten memurların karşılıklı naklen atanması için Cumhurbaşkanlığı tarafından ek kontenjan tahsis edilecek.

ATAMADAN VAZGEÇENLERE SINIRLAMA

Tercihleri sonucunda eşleşen veya atanmaya hak kazanan personelin daha sonra işlemden vazgeçmesi halinde yaptırım uygulanacak.

Atanmaktan vazgeçen personelin bir sonraki karşılıklı naklen atanma eşleştirmesinde tercihleri alınmayacak. Bu nedenle üniversite ve şehir tercihleri kesin karar verilerek sisteme girilmeli.

Devlet üniversitelerinde aynı unvana sahip olan ve aynı ya da benzer hizmetleri yürüten memurların karşılıklı naklen atanması için Cumhurbaşkanlığı tarafından ilave atama kontenjanı da tahsis edilecek.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin