Kandil simidi, kandil günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup mahlepli ve mahlepsiz tarifleriyle ev hanımlarının ilgisini çekiyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu simitler özel günlerde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir seçenek. İşte mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifleriyle bu yılki kandil sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
Susam
Yapılışı:
Tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu, şeker ve mahlebi bir yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
Yumurta ve susamı ayrı kaselere alın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verin. Ardından önce yumurtaya, sonra susama bulayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun!
Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Unu bir yoğurma kabına alıp ortasında havuz açın.
Havuza tereyağını, yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru tezgah üzerine alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları yuvarlayıp parmak kalınlığında rulolar yapın ve daire şeklinde birleştirin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin.
Yumurta aklarını fırça ile simitlerin üzerine sürün.
Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun!