Hasret bitti: Türkiye'nin misafirleri "Özgür Suriye" yolunda!
Yıllardır Türkiye'de yaşayan Suriyeliler, 61 yıllık Baas yönetiminin yıkılmasını büyük bir coşkuyla karşıladı. Suriyeliler, Esad rejiminin düşüşü sonrası ülkelerine dönmeye başladı. Bu süreçte, ülkelerine geri dönmek isteyen çok sayıda Suriyeli sınır kapısında büyük bir yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler, ülkelerindeki çatışmaların azalması ve bazı bölgelerde güvenliğin sağlanmasıyla birlikte, gönüllü olarak Suriye'ye dönmeye başladı.

Özellikle Kilis Öncüpınar ve Gaziantep Karkamış sınır kapılarında, Suriye'ye dönüş yapmak isteyen Suriyelilerin oluşturduğu kalabalıklar dikkat çekiyor. Günlük geçiş sayılarında belirgin bir artış gözlemleniyor.

MUHALİFLERDEN SURİYELİLERE ÇAĞRI
Yurt dışındaki Suriyelilere seslenen muhalifler, özgür Suriye'ye geri dönmeleri çağrısı yaptı.

7 YIL SONRA BİR İLK: YAYLADIĞI KAPISI DA AÇILDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Suriye'deki iç savaş sırasında Türkiye'ye gelen göçmenlerin ülkelerine dönmeleri için adım atılacağını söylemişti.
Bu kapsamda Yayladağı Hudut Kapısı'nın açılacağını söyleyen Başkan Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimizin vatan hasreti son buluyor. Yayladağı Hudut Kapısı'nı açıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.





