Siirt'te üretilen ve tamamen koyun etinden yapılan geleneksel sucuk, yüksek fiyatına rağmen yoğun ilgi görüyor. Kilosu bin TL'ye satılan bu özel lezzetin en büyük farkı, içine eklenen soğan. Yöresel yöntemlerle üretilen ve tamamen doğal koşullarda kurutulan Siirt sucuğu, fabrikasyon işlemlerden geçmeden sofralara ulaşıyor.
Siirtli kasap İdris Erkoyuncu, Siirt sucuğunu diğer sucuklardan ayıran özelliğin içine konulan soğan olduğunu vurguladı. Erkoyuncu, yoğun talep gören sucuk hakkında şu ifadeleri kullandı:
''Siirt'in yaylarında yetişen koyun etinden yapılıyor. Sucuklara vatandaşlarımızın yoğun talep ve ilgisi var. Siirtli vatandaşlar çok seviyor. İstanbul'a, Yalova'ya, Bursa'ya çok gönderdiğimiz oluyor. Diğer sucuklardan ayıran önemli özelliği kesinlikle koyun eti olmasıdır. Danan eti kullanmıyoruz. Diğer illerde yapılan sucuklar genelde dana etinden yapılıyor, sarımsaklı ve bol baharatlı oluyor. Bunda yoğun baharat yok. Acısız isteyenler var, acılı isteyenler var. Bunları biz kendimiz siparişe göre hazırlıyoruz.''
Siirt sucuğu, geleneksel yöntemlerle hazırlandığı için üretimi yılın belirli dönemlerinde yapılıyor. Erkoyuncu, sucuğun hazırlanma süreci ile ilgili şu detaylara yer veriyor: "Siirt sucuğunun bir başka özelliği de soğuk havada asılı halde kuruyor olmasıdır. Fabrikasyon değil, fırınlama olayı yok bunlarda. Sucuklar yazın olmaz. Yazın sıcak havadan ve güneşten dolayı bozulur. Bunlar serin ve sert havayı seviyor''
Siirt sucuğuna sadece yerel halk değil, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki tüketiciler de büyük ilgi gösteriyor. İstanbul, Yalova ve Bursa başta olmak üzere birçok şehre siparişler gönderiliyor. Müşterilerden Yunus Berber, "Her zaman 3-4 kilo alıyorum. Siirt sucuğunun tadı gerçekten eşsiz. Diğer sucuklardan daha doğal ve lezzetli. Herkese tavsiye ederim," diyerek memnuniyetini dile getirdi.