Rojin Kabaiş davasında gelişme: DNA örneği alınan kişi sayısı arttı
Rojin Kabaiş'in ölümü Türkiye'yi derinden sarsarken yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Ailenin ve avukatların talebi üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, D NA profilini 195 kişiye çıkardı . Bu DNA profilleri arasında yurt ve üniversite güvenlik görevlileri de bulunuyor. Soruşturma kapsamında kıyaslanacak DNA profillerinin artması da bekleniyor.
Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra cesedi göl kenarında bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in ölümü Türkiye'yi derinden sarsmıştı.
Olayın cinayet mi, intihar mı olduğu tartışmaları devam ederken, olayın sırrının çözülmesi amacıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.
ŞÜPHELİ SAYISI 195'E ÇIKTI
Sabah'ta yer alan habere göre, Ailenin isteği ve avukatların talebi üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, daha önce 134 kişi olan kıyaslamaya tabi DNA profilini 195 kişiye çıkardı. Bu DNA profilleri arasında yurt ve üniversite güvenlik görevlileri de bulunuyor.
Yine soruşturmada, Rojin Kabaiş'in otopsisi sırasında kullanılan tüplere ilişkin bulaş hususunda oluşan şüpheye karşılık, söz konusu tedarikçi, üretici ve ilgili ATK personelleri hususunda araştırmalar yapılıyor.