Balıklar, protein ve omega 3 gibi sağlıklı yağlar açısından zengin olan besinlerden biridir. Diyet listelerinde ve sağlıklı beslenme alışkanlıkların sıkça tercih edilir. Beslenme uzmanı Nicola Shubrook konserve ton balığının sağlık üzerindeki etkilerini açıkladı.
Konserve ton balığı demir, selenyum, iyot, niasin (B3 vitamini), folat (B9 vitamini) ve B12 vitamini değerlerine sahiptir. 100 gr tuzlu suda konserve ton balığı 109 kcal / 460 kJ, 24,9 g protein, 1,0 g yağ, 69 mcg selenyum ve 0,733 g tuz içerir. Yağlı konserve ton balığının 100 gramında 159 a yakın kalori bulunur.
Yüksek Protein Kaynağı
Balık, yüksek kaliteli protein açısından oldukça zengin bir besindir ve konserve ton balığı da uygun fiyatlı bir protein kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Beslenme Uzmanı Nicola Shubrook'a göre, ton balığı sadece protein sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülen taurin amino asidi bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir.
Zengin Vitamin ve Mineral İçeriği
Konserve ve taze ton balığı, özellikle B vitaminleri bakımından zengin bir besin kaynağıdır. İçeriğinde bulunan niasin (B3), sinir sistemi ve cilt sağlığı açısından önemli rol oynarken, magnezyum enerji üretimine destek sağlar. Bunun yanı sıra, kalsiyum kemik sağlığını desteklerken, D vitamini bağışıklık sistemini ve kemik gücünü güçlendirir, beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Taze ton balığı, konserve ton balığına kıyasla 2 kat daha fazla D vitaminine sahiptir.
Düşük Yağ Oranı ile Kilo Kontrolüne Destek
100 gram konserve ton balığında yalnızca 1 gram yağ bulunur. Bu düşük yağ oranı sayesinde, kilo yönetimi yapan bireyler için harika bir alternatif sunar. Protein bakımından oldukça zengin olan ton balığı, düşük kalorili yapısıyla diyet yapanlar için ideal bir besindir.