Silah envanterinde 'milli' dönüşüm
MKEK'nin teslimatını yaptığı MPT-76 sayısı 3 bin 200'e çıktı, tüfeklerin 500'ü Cumhurbaşkanlığına teslim edildi.
Güvenlik güçleri tarafından kullanılan Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) sayısı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) yeni teslimatlarıyla 3 bin 200'e ulaştı. Kurum, kalan 16 bin 800 adet siparişin teslimatını ise gelecek yıl yapacak.
MKEK Genel Müdürü Ahmet Taşkın, yaptığı açıklamada, emniyet ve güvenlik güçlerinin envanterindeki yerli silah dönüşümü ve kurumun bu süreçte üstlendiği role ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Taşkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerdeki "güvenlik kuvvetlerinin yerli üretim silahların kullanımına yönelmesi" talimatının son derece yerinde ve önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik, siyasi gelişmeler doğrultusunda kendi jeopolitik ve stratejik konumuyla uyumlu olarak savunma sanayisini daha güçlü ve dışa bağımlı olmayan bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini ifade eden Taşkın, bu anlamda Türkiye'nin büyüme hedefleriyle paralel olarak savunma sanayisinde de Gelişime açık hale geldiğini belirtti.
