Zirvede hesaplar sil baştan! Trabzonspor evinde Galatasaray’ı mağlup etti

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Zirvede hesaplar sil baştan! Trabzonspor evinde Galatasaray’ı mağlup etti

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında futbolseverler nefes kesen bir derbiye tanıklık etti. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren kritik mücadelede Trabzonspor, kendi sahasında lider Galatasaray’ı ağırladı. Papara Park’ta adeta fırtına gibi esen bordo-mavililer, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak zirvede dengeleri yeniden belirledi. İşte nefes kesen mücadelede yaşananlar…

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Papara Park'ta oynanan mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetti. Maça daha baskılı ve kontrollü başlayan Trabzonspor, yıldız golcüsü Onuachu ve Nwaiwu'nun golleriyle lider Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

Trabzonspor, bu galibiyetle puan farkını maç fazlasıyla bire indirerek hedeflediği sonucu aldı. Bordo-mavililer, gelecek hafta Alanyaspor deplasmanına konuk olacak.

Şampiyonluk yarışında yara alan Galatasaray ise erteleme maçında Göztepe deplasmanında sahaya çıkacak.

İŞTE MAÇTA YAŞANANLAR (İLK YARI)

4. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Sağ taraftan rakiplerinden sıyrılan Pina'nın yaptığı ortada, ceza alanı içinde Onuachu kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelerle buluşturdu.

19. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sağ çaprazdan ceza alanına giren Augusto'nun şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kontrol etti.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

26. dakikada Pina'nın sağdan ortasında kimsenin dokunamadığı top ile ceza alanı çizgisi üzerinde buluşan Nwakaeme'nin şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

29. dakikada Ozan Tufan'ın pasıyla ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Augusto'nun şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen top direğin yanından auta gitti.

30. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte Lemina'nın kafa vuruşunda kaleci Onana topu çeldi.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

37. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Icardi'nin kafa şutunda top yandan auta çıktı.

42. dakikada Zubkov'un soldan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda top üsten auta gitti.

Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

(İKİNCİ YARI)

48. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Barış Alper Yılmaz'ın soldan ortasında arka direkte uygun durumda topla buluşan Singo'nun altıpas içinde yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

62. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Nwakaeme'nin sağdan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde Nwaiwu'nun kafa vuruşunda top, sağ üst köşeden ağlara gitti: 2-1

67. dakikada sağ taraftan ceza alanına ilerleyerek Abdülkerim Bardakcı'dan sıyrılan Augusto'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Zubkov'un şutunda, çizginin önünde savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

70. dakikada Icardi'nin ceza yayı üzerinden şutunda, savunmaya çarpan top altıpas içindeki Lemina'nın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

78. dakikada Sallai'nin ceza alanı dışından şutunda kaleci Onana, topu kontrol etti.

90. dakikada Icardi'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Asprilla'nın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

İŞTE İLK 11'LER

Trabzonspor: Onana, Pina, Savic, Nwaiwu, Mustafa, Ozan, Folcarelli, Zubkov, Felipe Augusto, Nwakaeme, Onuachu

Galatasaray: Uğurcan, Singo, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Lemina, Torreira, Yunus, Barış, Lang, Icardi

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

MAÇ ÖNÜ NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, son oynadığı ikas Eyüpspor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Batagov ve Visca ile kart cezalısı Oulai, maç kadrosunda yer almadı. Arnavutluk Milli Takım kampından sakatlığı nedeniyle erken ayrılarak Trabzon'a dönen ve tedavisi yapılan Muçi ise ağrı hissedince maçta forma giymeyen bir diğer isim oldu.

Trabzonspor'da son maçtaki kadrodan Lovik ve Umut Nayir yedek kulübesine çekilirken, Ouali ve Muçi zorunlu olarak kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Augusto, Nwakaeme, Pina ve Mustafa Eskihallaç, Galatasaray karşısında ilk 11'de görev yaptı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

Trabzonspor, maça Onana, Nwakaeme, Ozan Tufan, Savic, Mustafa Eskihellaç, Pina, Zubkov, Folcarelli, Nwaiwu, Onuachu ve Augusto ile başladı.

Karadeniz ekibinin yedek kulübesinde genç oyuncular Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Onuralp Çakıroğlu, Salih Malkoçoğlu ve Taha Emre İnce olmak üzere 5 oyuncu yer aldı.

NWAKAEME, İLK HAFTADAN SONRA İLK KEZ 11'DE

Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Anthony Nwakaeme, Muçi'nin sakatlığında ilk 11'de forma giydi.

Ligin ilk haftasındaki Kocaelispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Nwkaeme, sakatlığı ve lisansının TFF'ye bildirilmesiyle bu sezon fazla forma şansı bulamadı.

Ligin ikinci yarısında da daha çok yedek kulübesinde yer alan Nwakaeme, ligde 26 hafta sonra ilk 11'de görev aldı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

GALATASARAY'DA OSİMHEN, SARA VE SANE FORMA GİYEMEDİ

Galatasaray'da Nijeryalı santrfor Victor Osimhen, Brezilya Milli Takımı'ndan sakat dönen Gabiel Sara ile cezalı Leroy Sane, Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynanan maçta sağ el başparmağında ciddi kesik oluşan Hollandalı Noa Lang ise 11'de sahaya çıktı. Galatasaray'da Sara'nın yokluğunda Yunus Akgün orta sahada görev yaptı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

OSİMHEN'İN YERİNE ICARDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Burak, forvette Osimhen'in yokluğunda Arjantinli oyuncu Mauro Icardi'ye görev verdi.

Sarı-kırmızılı takım, sahaya Uğurcan Çakır, Jakobs, Abdülkerim Bardakcı, Sanchez, Singo, Lemina, Toreira, Noa Lang, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz ve Icardi 11'i ile çıktı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

UĞURCAN, 216 GÜN SONRA PAPARA PARK'TA

Trabzonspor'un ligin 5. haftasında Papara Park'ta Samsunspor ile oynadığı müsabakanın Galatasaray'a transfer olan Uğurcan Çakır, ilk kez eski takımına karşı forma giydi.

Samsunspor ile 31 Ağustos'ta oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın ardından takımdan ayrılan Uğurcan Çakır, 216 gün sonra Papara Park'ta Trabzonspor'a karşı sarı-kırmızılı takımın kalesini korudu.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

TARAFTAR STADI DOLDURDU

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Trabzonspor taraftarları, tribünleri doldurarak takımlarına destek verdi.

Bordo-mavili taraftarlar maç öncesi koreografi düzenledi.

Yaklaşık 40 bin kapasiteli Papara Park'ta 2 bin civarında sarı-kırmızılı taraftar da yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Fotoğraf (AA)Fotoğraf (AA)

JAJA'YA ÖDÜL

Karşılaşmayı izlemek için kente gelen Trabzonspor'un eski Brezilyalı oyuncusu Jaja'ya, kulüp başkan yardımcısı Birhan Emre Yazıcı tarafından plaket verildi.

Papara Park'ta gerçekleştirilen törende Jaja, kulübe verdiği emek ve katkılar dolayısıyla onurlandırıldı.

Tribünlerin alkışları eşliğinde gerçekleşen törende büyük onur duyduğunu ifade eden Jaja, Yazıcı'ya teşekkür ederek taraftarları selamladı.

CEMİL USTA'NIN AİLESİ BAŞKAN DOĞAN'IN KONUĞU OLDU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün eski kaptanlarından Cemil Usta'nın ailesini Papara Park'ta ağırladı.

Trabzonspor Kulübünden yapılan açıklamada, "Trabzonspor'umuzun yapı taşlarından, efsane oyuncularımızdan Cemil Usta'nın ailesini Galatasaray karşılaşması öncesinde Papara Park'ta ağırladı. Başkanımız Ertuğrul Doğan, efsane futbolcumuz Cemil Usta'nın yaptığı unutulmaz katkılar ve bıraktığı unutulmaz izlerden dolayı ailesine de teşekkür ederek plaket takdim etti." denildi.

Mobil uygulamalarımızı indirin