Günün spor haberleri (18 Haziran 2018)
Dünya futbolunda gözler Dünya Kupası heyecanına çevrilirken, bazı takımlar transfer için çalışmalarını sürdürüyor. İşte 18 Haziran 2018'e ait günün spor haberleri.
GALATASARAY'DAN AHMED MUSA ÇIKARMASI
Galatasaray bayramın sona ermesiyle birlikte transfer taarruzuna başlıyor. Sarı-Kırmızılılar, Leicester City forması giyen kanat-forvet Ahmed Musa'nın menajeri ile temasa geçmiş ve prensipte anlaşma sağlamıştı. Sarı- Kırmızılı Yönetimin bu hafta ise İngiltere'ye giderek Leicester City ile masaya oturacağı öğrenildi.
MENAJERİNE TAM YETKİ
Geçen sezonun ikinci yarısında Rus temsilcisi CSKA Moskova'da kiralık olarak forma giyen Nijeryalı yıldızın da transferinin bir an önce çözülmesi için menajerine tam yetki verdiği öğrenildi.
FATİH HOCA ONU ÇOK İSTİYOR
G.Saray Yönetimi'nin kiralık olarak istediği Ahmed Musa için tüm şartları zorlayacağı bildirildi. Fatih Terim, Nijeryalı kanat- forvet oyuncusunun transfer edilmesi için her gün yönetimle temas halinde.
ŞAMPİYONLAR LİGİ FAKTÖRÜ
G.Saray, transfer görüşmesinde Şampiyonlar Ligi faktörünü de devreye sokacak. Ahmed Musa'nın Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı için teklifi kabul ettiği gelen haberler arasında..
GUTI SON KARARINI AÇIKLADI
Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman'ın bizzat görüşüp bu sezon yardımcı antrenörlük yapmasını, gelecek sezon da takımın başına geçmesini istediği Guti Hernandez'den olumsuz yanıt geldi.
İspanyol yıldız, Real Madrid'in kendisine bir yıllık daha yeni sözleşme önerdiğini ve bu teklifi kabul ettiğini belirtip Beşiktaş'a teşekkür etti.
Guti, başta transfer olmak üzere kulübe her türlü desteği sağlamak için gönüllü elçi olacağını da belirtti.
Fikret Orman, "Guti ile görüşüyorum, hep görüşüyorum. Bizden gidenlerle görüşüyorum, Beşiktaş'tan kopamazlar. Yardımcı konusu benim tek başıma karar vereceğim bir şey değil, Şenol Güneş karar verecek. Guti de olabilir, Guti - İlhan da olabilir, buna hocamız karar verecek." ifadelerini kullanmıştı.
DONK GELEN TEKLİFİ KABUL ETMEDİ
Galatasaray ile sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek Ryan Donk'a eski kulübü Real Betis talip oldu.
Donk'a, İspanyol ekibinin bu sezon ortaya koyduğu performans sonrasında 2 yıllık sözleşme teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.
Ancak bonservisini eline alacak olan Hollandalı oyuncuyu bedelsiz kadrosuna katmak isteyen Real Betis'e yıldız oyuncudan olumlu yanıt çıkmadı.
Galatasaray Kulübü, henüz Donk ile resmi sözleşme imzalamasa da Hollandalı futbolcunun tekliflere kapısını kapatıp sarı kırmızılı kulüpten yeni sözleşme için haber beklediği belirtildi.
Galatasaray Kulübü'nün başarılı futbolcu ile yeni sezon hazırlıklarının başlayacağı 28 Haziran tarihine kadar 2 1 yıllık sözleşme imzalamasına kesin gözüyle bakılıyor. Hollandalı oyuncu bu nedenle kendisini isteyen kulüplere şu anda bu kapıyı kapatmış durumda.