Hepimiz kavuğunu çöpe atıyoruz! En çok karşılaşılan hastalıkları bir bir yok ediyor! 5 Dakika sıcak suda demlemeniz yeterli…
Sevilen meyvelerden biri olan nar, yemesi zahmetli olan besinlerin başında yerini alıyor. Doğru kesim yöntemi ile açılan meyvenin içerisindeki taneleri kolayca boşalttıktan sonra çoğu insan kabuklarını çöpe atıyor. Halbuki narın kabuğundaki faydalar saymakla bitmiyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 30.11.2023 | 13:56
- Güncelleme Tarihi: 30.11.2023 | 14:19
Nar kabuğu, zanti-bakteriyel, anti-inflamatuar, antifungal ve antiviral özellikleri sayesinde birçok sağlık yararı sunmaktadır. Antioksidanlarla zengin olan nar kabuğu, sivilce tedavisinde etkili olabilir, cildi toksinlerden arındırarak erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir ve boğaz ağrısına iyi gelebilir. Ayrıca, nar kabuğunda bulunan ellagik asit, antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Ellagik asit, kanserojen moleküllere bağlanarak onları etkisizleştirebilir. Bu nedenle, nar kabuğunun düzenli olarak kullanılması sağlığa bir dizi fayda sağlayabilir. Peki kabuğunun faydaları neler? İşte detaylar…
NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?