Hepimiz kavuğunu çöpe atıyoruz! En çok karşılaşılan hastalıkları bir bir yok ediyor! 5 Dakika sıcak suda demlemeniz yeterli…

Sevilen meyvelerden biri olan nar, yemesi zahmetli olan besinlerin başında yerini alıyor. Doğru kesim yöntemi ile açılan meyvenin içerisindeki taneleri kolayca boşalttıktan sonra çoğu insan kabuklarını çöpe atıyor. Halbuki narın kabuğundaki faydalar saymakla bitmiyor.

Nar kabuğu, zanti-bakteriyel, anti-inflamatuar, antifungal ve antiviral özellikleri sayesinde birçok sağlık yararı sunmaktadır. Antioksidanlarla zengin olan nar kabuğu, sivilce tedavisinde etkili olabilir, cildi toksinlerden arındırarak erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir ve boğaz ağrısına iyi gelebilir. Ayrıca, nar kabuğunda bulunan ellagik asit, antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Ellagik asit, kanserojen moleküllere bağlanarak onları etkisizleştirebilir. Bu nedenle, nar kabuğunun düzenli olarak kullanılması sağlığa bir dizi fayda sağlayabilir. Peki kabuğunun faydaları neler? İşte detaylar…

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.