Prof. Dr. Canan Karatay uyardı! Balıkları yemeden önce suyun içine atın test edin: Zehre dönüşebilir…

Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarının vazgeçilmez besin kaynaklarından olan balık tüketimi konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Vitamin ve sağlık deposu olan çeşitli balık türlerinin zehirli olma riskini minimize etmek için, Karatay hoca pratik kontrol yöntemlerini açıkladı. Balık severlerin, balığı tüketmeden önce basit yöntemlerle kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Karatay, sağlıklı bir balık deneyimi için bu önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

Balık tüketiminin insan vücuduna olan sayısız faydası göz ardı edilemez. Özellikle taze balığın besin değeri ve vitamin deposu olması, vücut üzerinde büyük etkilere sahiptir. Ancak, Prof. Dr. Canan Karatay, balık tüketimi konusunda vatandaşları uyardı. Taze olmayan balığın, vücuda büyük zarar verebilecek şekilde zehre dönüşebileceğini belirten Karatay, balık severlere önemli bilgiler sundu. Balığın tazeliğini anlamanın pratik yollarını paylaşan Karatay, sağlıklı bir beslenme için bu bilgilerin dikkate alınmasının önemine vurgu yaptı. İşte o merak edilen bilgiler…

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.