Ağrı kesici diye içiyoruz ama o hastalıklara neden olabiliyor...
Nöroloji Uzmanı Dr. Sinan Gönüllü, doktor kontrolü olmadan fazla ağrı kesici kullanımının daha fazla ağrıya sebep olabileceği söyledi.
Ayda 3-4 kez baş ağrısı ve migren şüphesi olan kişilerin mutlaka doktora başvurması gerektiğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Sinan Gönüllü, doktor kontrolü olmadan fazla ağrı kesici kullanımının daha fazla ağrıya sebep olabileceği söyledi.
Migrenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Sinan Gönüllü, "Nöroloji polikliniğine başvuran hastaların yüzde 60-70'i, baş ağrısı şikâyetiyle gelmektedir.
Bunların ise yüzde 90'ı doğrudan doğruya baş ağrısı tablosuyla ortaya çıkan, başka bir hastalıkla ilişkisi olmayan vakalardır. Bu yüzde 90'lık grubun içinde de en sık karşılaştığımız baş ağrısı tiplerinden biri de migrendir. Diğer yüzde 10'luk dilimde görülenlerin sebebiyse beyin damar hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, beyin tümörleri, göz hastalıkları, sinüzit, menenjit gibi hastalıkların seyri sırasında ortaya çıkan baş ağrılarıdır" dedi.