aHaber
07 Mart 2021, Pazar
  • ANA SAYFA
  • CANLI YAYIN
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      • Medya
      Özel Video Haber Özel Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza Belgesel Kuşağı Klipler Portre Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Bir insan bir hikaye Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Erkan Tan İle Sabah Ajansı 15 Temmuz
  • ÖZEL VİDEO
  • KLİPLER
  • A HABER RADYO
  • ANALİZ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL VİDEO
  • ÖZEL HABER
  • CANLI
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • GALERİ
  • TÜRKİYE KUPASI
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Kuruluş Osman Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hercai Bir Zamanlar Çukurova Akıncı Maraşlı Kardeşlerim Hercai Eski Diziler
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Özel Haber Klipler Analiz Portre Yazarlar Son Dakika Yaşam Magazin Teknoloji Otomobil Din Tarih Sağlık Medya Ramazan
      Galeri 'Mavi Vatan 2021 Tatbikatı'ndan nefes kesen kareler! 87 gemi 27 uçak ve 20 helikopter ile İHA'lar katılıyor Demet Akalın'ın gömleğinin fiyatı dudak uçuklattı Gönül Dağı’nın Dilek’i Gülsim Ali İlhan hakkındaki gerçekle herkesi şaşırttı! Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'ndaki ayak izleri 5 bin yıllık çıktı! Gizli tutuluyor Değişimiyle şoke etmişti! Deniz Seki'nin yeni paylaşımı sosyal medyayı salladı Son dakika: Papa Franciscus tarihi Irak ziyaretinde Kur'an-ı Kerim dinledi! İşte o anlar Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ın Yıldız’ı Aslıhan Güner'in makyajsız hali şoke etti! Esra Dermancıoğlu isyan etti: Böyle bir kadın olmadığım için özür dilerim!
      Üye Girisi / Üye Ol Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Sağlık Haberleri Sağlık Bakanlığı'ndan önemli adım

    Sağlık Bakanlığı'ndan önemli adım

    Sağlık Bakanı Akdağ, toplu yaşam alanlarında yaşanabilecek kalp rahatsızlıkları için kalp masaj cihazı uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

    SAĞLIK
    Giriş Tarihi: 31.03.2017 Güncelleme Tarihi: 31.03.2017
    ABONE OL
    Sağlık Bakanlığı'ndan önemli adım

    Erzurum'da ambulans dağıtım törenine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ "Sağlıkta dönüşüm programıyla kurmuş olduğumuz 112 sistemi dünyanın en gelişmiş en mükemmel hizmetini vermektedir. Sağlık ailesinin mensupları bu meseledeki en büyük takdire layık kişiler" dedi. Bakan Akdağ, toplu yaşam alanlarında yaşanabilecek kalp rahatsızlıkları için kalp masaj cihazı uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

    112 sisteminin geliştirilmesi için yenilikler yapacaklarını söyleyen Bakan Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm programıyla kurmuş olduğumuz 112 sistemi dünyanın en gelişmiş en mükemmel hizmeti vermektedir. Sağlık ailesinin mensupları bu meseledeki en büyük takdire layık kişiler. 112 sistemini kuvvetlendiren adımlar atıyoruz. Üç yeni helikopter sokacağız sisteme ama bu helikopterler gece görüşüyle birlikte vinç taşıyan helikopterler olacak. Şu anda elimizde ambulans hizmeti veren üç uçağımız var bunun sayısını beşe çıkarıyoruz. Ambulanslarımızda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazları alacağız. Konunun uzmanı olmayanlar bilmez ama bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı onunla birlikte suni solunum gerekir. Bunları otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" dedi.

    "AVM'LERE KALP MASAJ CİHAZI KOYACAĞIZ"

    Toplu yaşam alanlarında yaşanabilecek kalp rahatsızlıkları için kalp masaj cihazı uygulamasını hayata geçireceklerini kaydeden Akdağ, "Daha önceden de bahsettiğimiz önemli bir uygulama vardı AVM ve bunun gibi toplum yerlerde kalpte krize bağlı bir arıza olduğu zaman otomatik olarak kısa bir eğitim almış olan kişinin kullanabileceği araçlar. Bunlara biz eksternal defibrilatör diyoruz. Bunları bu AVM'lere önümüzdeki günlerde koyacağız" şeklinde konuştu.

    SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETE SERT ÇIKTI

    Sağlık çalışanlarının zaman zaman yaşadığı sözlü ve fiziki saldırılara sert tepki gösteren Bakan Akdağ, "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü ben kendi şahsıma uzatılan el kendi şahsıma uzatılan kötü söz olarak kabul ediyorum. Bu konuda çok hassasız. Vatandaşımızın başımızın üstüne yeri var ama sağlık üyesinin bir ailesini sözle ya da fiziksel olarak şiddetle davranana da hiçbir müsamahamız yok. Bu konuda da hukuku sonuna kadar işletmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

    GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
    • A A
    DİĞER
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • Yarın kaça kadar yasak var? 7 Mart Pazar günü tam gün sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu kısıtlama saatleri...
    • Destek başvurusu için son günler: 3 ay boyunca 1000, 750, 500 TL verilecek! Esnaf gelir kaybı desteği...
    • ATA AÖF sınav takvimi 2021: Bahar dönemi vize sınavı ne zaman? Online mı, yüz yüze mi yapılacak?
    • Beşiktaş Gaziantep maçı ne zaman, saat kaçta? 2021 BJK Gaziantep maçı ilk 11'ler belli oldu mu?
    • Normalleşme tarifesi: Okul servis ücretleri ne kadar oldu? 2021 İstanbul, Ankara, İzmir'de servis ücretleri kaç TL?
    • Kurtlar Vadisi Kaos bilmecesi: 2021'de ekranlara dönecek mi? Kurtlar Vadisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanacak?
    • Çiftçilere müjde! 6 Mart mazot ve gübre desteği yattı mı? 2021 Ziraat Bankası T.C. numarasına göre ödeme takvimi...
    • Jandarma subay alımı son günler! 2021 Jandarma muvazzaf ve sözleşmeli subay alımı ne zaman bitiyor? Başvuru şartları...
    • Yeni değişiklik! Bugün marketler kaçta kapanıyor? 6 Mart Cumartesi A101, ŞOK, Migros, BİM çalışma saatleri nasıl?
    • Altın fiyatları son durum: 6 Mart 22 ayar bilezik gramı, gram, çeyrek, tam altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?
    • Bugün kafe ve restoranlar açık mı? 6 Mart Cumartesi kafeler hangi illerde açık? Kafeler saat kaçta kapanacak?
    • Bugün yasak var mı? 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı hangi illerde? Hafta sonu yasağı ne zaman başlıyor?
    • ahaber.com.tr
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS
    Copyright © 2021 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ HABERLEŞME VE YAYINCILIK ANONİM ŞİRKETİ
    ANA SAYFA