Kurbanlıkların kesildiği, sofralardan etin eksik olmadığı bayramda dikkatli beslenmek gerekiyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan, bayramda sağlığını korumak isteyenlere uyarılarda bulunuyor. 'Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketin' diyen Zünbülcan şöyle devam ediyor: 'VÜCUDU KORUYOR' 'C vitamini zengini limon etin kanserojen etkilerini azaltır, ödemi engeller, bedeni dezenfekte eder. Fazla et tüketen kişiler etin vücutta oluşturabileceği hasardan korunmak için her gün düzenli limon tüketmelidir. Kurban etinin hazmını kolaylaştırmak için de limondan faydalanılmalı. Ancak kan sulandırcı ve tansiyon ilacı kullananların doktorlarına danışmaları gerekir. Kan şekerindeki dalgalanmalara karşı da tatlıdan sonra sirke veya tarçınlı süt tüketmek etkili olacaktır. Diyabet, düşük kan şekeri ve insülin direci gibi hastalıklarda tatlı çok zararlıdır. Şekeri hızlı ve kontrolsüz yükseltir.' MİKTARI ABARTMA SAĞLIĞINI BOZMA bir öğünden fazla et tüketmemeye özen gösterilmesini isteyen diyetisyen Derya Zünbülcan, şu önerilerde bulundu: 'Kavurma veya kızartma yapılan etin sindirimi zordur. Bunun yerine haşlanmış veya ızgara etleri tercih edin. Tek öğün ve fazla miktarda alınan her besin kalp hastalarında ani şikayetlere sebep olabilir. Az ve sık beslenin. Tatlılara mesafeli yaklaşın.'..