Ramazan’da sofranızdan eksik etmeyin
Birçok derde deva olan yoğurdu, vitamin ve mineral eksikliğinin sıkça görüldüğü Ramazan ayında mutlaka yiyin.
- Ramazan
- Giriş Tarihi: 00:00 | 15.06.2017
- Güncelleme Tarihi: 16:55 | 15.06.2017
Vücudun günlük ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineraller için Ramazan ayında mutlaka yoğurt yiyin. Uzun süren açlık süresince vücutta birçok mineral eksikliği görülebilir, bu yüzden mineral bakımından zengin yiyecekler yenilmelidir. Vücudunuzun ihyacı olan vitaminleri yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz.
İftar sofrasında orucunuzu suyla açtıktan sonra birkaç kaşık yoğurt mutlaka yiyin ve devamını yemeğinizin aralarına bölerek yiyin. İftarda yenilen bir kase yoğurt, kan şekeri seviyesini düzenler; orucunuzu açtıktan sonra şekerinizin aniden yükselmesine engel olur.
YOĞURT TOK TUTUYOR
Yoğurt, sahur için de hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle ideal besinlerden biri durumunda. Hafif bir yiyecek olmasının dışında, uzun süre tok kalmak istiyorsanız sahurda mutlaka yoğurt yiyin.