İsrail medyası İran için "ölüm listesi" yayınladı! İşte hedefteki kritik 6 isim

Orta Doğu’da gerilim nükleer söylemler ve suikast iddialarıyla yeni bir boyuta taşındı. ABD’li Senatör Lindsey Graham’ın İran’a ilişkin nükleer uyarıları ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in “nükleer yarış başladı” sözleri dünya gündemine oturdu. İsrail medyasının yayımladığı İranlı üst düzey isimleri hedef alan “ölüm listesi” ise bölgede yeni bir kriz ve suikast dalgası ihtimalini gündeme getirdi.
Orta Doğu'da gerilim her geçen gün tırmanırken, ABD ve Avrupa'dan gelen nükleer çıkışlar ile İsrail medyasının yayımladığı "ölüm listesi" dünyayı ayağa kaldırdı.
A Haber ekranlarında Cansın Helvacı'nın sunduğu programda, Orta Doğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu ve Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Faruk Erdem, bölgedeki nükleer tehditleri ve Tahran yönetimini hedef alan suikast listelerinin perde arkasını tüm detaylarıyla masaya yatırdı.
ABD’li Senatör Lindsey Graham
ABD'Lİ SENATÖRDEN KORKUTAN NÜKLEER SENARYO
Bölgedeki gerilime dair en çarpıcı açıklamalardan biri okyanus ötesinden geldi. ABD'li Senatör Lindsey Graham, "Benzin fiyatları hakkında mı endişeleniyorsunuz? Size İran'ın 10 nükleer silahı olsaydı dünyanın nasıl bir yer olacağını söyleyeyim: Berbat olurdu." ifadelerini kullanarak, olası bir nükleer silahlanmanın küresel çapta yaratacağı felakete dikkat çekti.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen
AVRUPA'DA NÜKLEER YARIŞ ALARMI
Gerilimin sadece Orta Doğu ile sınırlı kalmadığı, Avrupa kanadından gelen açıklamalarla bir kez daha tescillendi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Açıkça görülüyor ki nükleer yarış başladı." sözleriyle, dünyayı bekleyen yeni ve tehlikeli bir dönemin kapılarının aralandığını vurguladı.





