Çok kavrulmuş kahvede ‘Akrilamid’ tehlikesi! Vatandaşlar dikkat
Çok kavrulmuş kahve tüketenler dikkat. Çünkü iddiaya göre; kahve çekirdekleri çok yüksek ısıda kavrulunca ortaya kanserojen olduğu iddia edilen “akrilamid” isimli madde çıkıyor. Aile hekimi ender saraç ise bu kahvelerin yerine az kavrulmuş Türk kahvesini öneriyor.
- Özel Haber
- A Haber
- Giriş Tarihi: 12:18 | 28.07.2021
- Güncelleme Tarihi: 12:18 | 28.07.2021
Çok kavrulmuş kahve severler dikkat. Çünkü kahve çekirdekleri bu yöntemde 250 dereceye varan bir ısıyla kavruluyor.
Sonrasında ise ortaya kanserojen olduğu iddia edilen "akrilamid" isimli bir madde ortaya çıkıyor.