Havuç-Göz Havuçta bulunan beta-karotene retineya iyi gelmektedir. Kereviz-Kemik Kerevizde olan silisyum, kemiğe gücünü veren elementtir. Aynı zamanda kereviz de kemik de yüzde 23 oranında sodyuma sahip. Zencefil-Mide Midenin en yakın arkadaşlarından biri olan zencefil, yüzyıllar öncesinde bile kusma ve deniz tutması gibi durumlarda tüketilirdi. Üzüm-Akciğer Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge alveollardır. Akciğer riskini azaltan üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip. Alerjik astıma da iyi geldiği bilinmekte Tatlı Patates-Pankreas Tatlı patates, kan basıncını düzenleyerek, pankreasın görevini daha rahat yapmasını sağlar. Ve bünyesinde yüksek oranda, pankreas kanserinin büyümesini engelleyen B6 vitamini var Mantar-Kulak Mantar, D vitamini içerdiğinden dolayı duyma kaybını engeller. Domates-Kalp Domates, içerdiği likopen ve C vitaminiyle kalbe fayda sağlıyor. Greyfurt-Göğüs Greyfurtta bulunan limonoid adındaki fitokimyasal madde göğüs kanserini engelliyor. Avokado-Uterus Avokado'nun en büyük faydası, rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Ceviz-Beyin Ceviz, omega-3, folik asit ve E vitamini açısından en değerli kuruyemiş olarak beyine faydası büyük