Başkan Erdoğan'dan Türkistan'da diplomasi rüzgarı: Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'ne katıldı
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi için Türkistan'a gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından TDT Zirvesi'ne katılan Erdoğan, burada 11 dakika süren bir konuşma yapmıştı. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Kazakistan'da temaslarını tamamlayarak, İstanbul'a hareket etti. A Haber Muhabiri Hasan Zahid Ezim Başkan Erdoğan'ın programına dair son detayları aktardı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Türkistan'a diplomasi trafiği gerçekleştiriyor. Başkan Erdoğan ilk ziyaretini Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in davetiyle başkent Astana'da düzenlenen Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6'ncı Toplantısı'na katıldı. Erdoğan ardından 15 Mayıs'ta Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Liderler Zirvesi için Türkistan'da diplomasi trafiğini sürdürdü.
İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR
CANLI ANLATIM
"ÜÇ GÜN SÜREN KAZAKİSTAN ZİYARETİMİZİ HAMDOLSUN BAŞARIYLA TAMAMLADIK"
Başkan Erdoğan Türkistan'daki diplomasi trafiğine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Üç gün süren Kazakistan ziyaretimizi hamdolsun başarıyla tamamlayarak ülkemize döndük.
Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmî Zirvesi başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm temasların Türk dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.
"HOCA AHMET YESEVİ TÜRBESİ’Nİ ZİYARET ETTİK."
Başkan Erdoğan'ın Emine Erdoğan ise Türkistan’daki ziyaretlerine ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, " "Türkistan’da, Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ziyaret ettik. Asırlardır gönüllere ışık olan Hoca Ahmet Yesevi’yi rahmet ve hürmetle yâd ediyor; hikmet dolu mirasının nesiller boyunca yaşamaya devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verildi.
BAŞKAN ERDOĞAN TÜRKİSTAN'DAN AYRILDI
Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Kazakistan'da temaslarını tamamladı. Erdoğan, Türkistan şehrinde düzenlenen zirvenin sona ermesinin ardından cumhurbaşkanlığı uçağı "TUR" ile İstanbul'a hareket etti.
Erdoğan'ın Kazakistan temasları
Başkan Erdoğan, iki gün süren Kazakistan temasları kapsamında dün Astana'da mevkidaşı Kasım Cömert Tokayev ile görüşmüştü. İki lider, baş başa görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'na katılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hoca Ahmet Yesevi Nişanı takdim edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev ile iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine de katılmıştı. Törende 13 iş birliği anlaşması imzalanırken, Kazakistan tarafından 6 Şubat depremlerinde zarar gören Gaziantep Nurdağı'nda yeni yapılan Hoca Ahmet Yesevi Okulu'nun uzaktan açılışı da gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan temasları kapsamında Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na katıldıktan sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile başkent Astana'daki Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etmişti.
Başkan Erdoğan bugün de erken saatlerde Türkistan şehrine gelmişti. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi için Türkistan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından TDT Zirvesi'ne katılan Erdoğan, burada 11 dakika süren bir konuşma yapmıştı.

