Ankara'da barış temasları! MİT Başkanı Ukrayna Savunma Bakanı ile görüştü | Zelenskiy: Türkiye'ye ihtiyacımız var
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem UMEROV ile bugün Ankara’da bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de görüşmeye dair açıklamasında "Geçen yıl aktif olan esir değişim süreci yıl sonunda yavaşladı. Türkiye'nin bu konudaki desteğine ihtiyacımız var." dedi.
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem UMEROV ile bugün Ankara'da bir araya geldi.
Yapılan görüşmede, Ukrayna'daki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuş, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar ve iki ülke arasındaki gerginliğin hem bölgesel hem küresel etkileri ele alındı.

Bu kapsamda barışın sağlanması için neler yapılabileceği, müzakere süreçlerinde gelinen son nokta, bölgesel ortamı dikkate alarak atılabilecek adımlar değerlendirilmiştir.
MİT Başkanı Kalın ve Umerov, Ukrayna'nın Rusya'daki savaş esirlerinin serbest bırakılması ile esir takası meselesini de ele aldı. Yapılan görüşmede mevcut iş birliği formatları çerçevesinde iki ülke arasındaki sistematik çalışmaların sürdürülmeye devam edileceği konusunda da mutabık kalındı.
ZELENSKIY: TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yeni yılın ilk günlerinde Ukrayna'nın diplomatik ve askeri temaslarını yoğunlaştırdığını belirterek, Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un Türkiye'de kritik görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Umerov'un Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) temsilcileriyle bir araya geldiğini belirtti. Görüşmelerin ana gündem maddesinin Rus esaretindeki Ukraynalıların geri getirilmesi olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Geçen yıl aktif olan esir değişim süreci yıl sonunda yavaşladı. Türkiye'nin bu konudaki desteğine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.