Suriye'den Türkiye'de kritik temaslar! Ankara'da gündem ticari ilişkiler ve iş birliği: İçişleri Bakanının ardından sıra Ekonomi Bakanında

Ankara-Şam hattında önemli temaslar gerçekleştiriliyor. Suriye-Türkiye İş Konseyi'nin kurulması sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab ile bir araya geldi. Bakan Yerlikaya görüşmeye ilişkin açıklamasında "Başta güvenlik alanı olmak üzere iş birliği imkanları, Suriye İçişleri Bakanlığı güvenlik ve bağlı birimlerine gerekli desteğin sağlanması, tecrübe paylaşımı ve yoğunlaştırılmış eğitim programının verilmesi, Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri ile ilgili iş birliği yapılması konularında değerlendirmelerde bulunduk." dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Yılmaz görüşmeye ilişkin açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'nin istikrarına, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine ve her kesimi kapsayan yönetişimine destek vermeye devam edeceğiz." mesajını verdi. Yarın ise Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal Şaar Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelecek. Burada temasları kapsamında iki ülke ticari ilişkilerinin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesi bekleniyor.
Suriye ve Türkiye arasında kritik temaslar sürerken Şam'dan Ankara'ya üst düzey ziyaretler düzenleniyor. Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab'ın Ankara'ya ziyaret düzenlemesinin ardından Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal Şaar Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın davetlisi olarak yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.
Fotoğraf-DHA
SURİYE-TÜRKİYE İŞ KONSEYİ
Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yayımlanan yazılı açıklamada, Suriye-Türkiye İş Konseyi'nin, Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Muhammed Nidal el-Şaar'ın imzaladığı kararnameyle kurulduğu bildirildi. Açıklamada ayrıca, Konsey Başkanlığı'na Hüsamettin Muhammed Zekeriyye Tatri'nin, başkan yardımcılığına ise Ahmed Revad Beşşar Ramadan'ın getirildiği kaydedildi.
Fotoğraf-AA
HATTAB BAKAN YERLİKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab ile görüştüklerinin bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Bakan ile Bakanlıklarımız arasında başta güvenlik alanı olmak üzere iş birliği imkanları, Suriye İçişleri Bakanlığı güvenlik ve bağlı birimlerine gerekli desteğin sağlanması, tecrübe paylaşımı ve yoğunlaştırılmış eğitim programının verilmesi, Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri ile ilgili iş birliği yapılması konularında değerlendirmelerde bulunduk.Sayın mevkidaşım ve kıymetli heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum."




