Başkan Erdoğan'dan Lozan Antlaşması mesajı: Dünyada müessir bir güç olma yolunda yürüyoruz
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında "Barışı, iş birliğini, karşılıklı saygıyı esas alan dış politikamızla bölgemizde ve dünyada müessir bir güç olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz." dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
HUKUK NEZDİNDE TESCİLLENDİ
Mesajında, Lozan Antlaşması'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesini uluslararası hukuk nezdinde tescillediğini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün, aziz milletimizin bağımsızlık iradesini ve mücadelesini uluslararası hukuk nezdinde de tescil ve teyit eden Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 102'nci yıl dönümüdür. Lozan'dan 102 yıl sonra ülkemizin kalkınma ve refah yolculuğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla kararlılıkla devam etmektedir."
Lozan Barış Antlaşması 102 yıl önce imzalandı (AA)
KÜRESEL GÜÇ OLMA VURGUSU
Erdoğan, Türkiye'nin barış, iş birliği ve karşılıklı saygıyı esas alan dış politikasıyla bölgesel ve küresel ölçekte etkili bir güç olma yolunda ilerlediğini belirtti.
"Bugün her alanda dünden daha iyi bir konumdayız; inşallah yarın çok daha iyi seviyelerde olacağız," diyen Başkan Erdoğan, mesajında Millî Mücadele kahramanlarını da unutmadı.
KAHRAMANLARI UNUTMADI
Erdoğan "Lozan Barış Antlaşması'nın 102'nci yıl dönümünde bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in yanı sıra Millî Mücadele kahramanlarını ve vatan savunmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimizi minnetle yâd ediyorum." dedi.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN