FETÖ'nün dijital kumpas ağı çökertildi! Cevheri Güven'in siber karargâhına operasyon!
FETÖ’nün sosyal medya üzerinden yürüttüğü dijital propaganda ağına ağır darbe vuruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından örgüt lehine manipülasyon yapan sahte haber hesaplarını mercek altına aldı. Yürütülen soruşturmada firari Cevheri Güven’e bilgi sağlayan kişilere dair önemli bulgular elde edilirken, örgütle bağlantılı 10 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden algı operasyonları yürüten FETÖ mensuplarını deşifre etti. Firari Cevheri Güven'e bilgi aktardığı belirlenen 10 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.
SAHTE HESAPLARLA ALGI OPERASYONU
Soruşturma kapsamında özellikle @kivihaber, @kentmuhabirleri ve @ikisatirhaber adlı sosyal medya hesaplarının, FETÖ'nün kontrolünde olduğu ve sistematik biçimde dezenformasyon yaydığı belirlendi. Bu hesaplar üzerinden toplumda kaos oluşturmak ve devlet kurumlarını hedef göstermek amacıyla organize içerikler paylaşıldı. Kronos isimli haber platformunda, sahte isimlerle kaleme alınan yazılarla da kamuoyu manipüle edilmeye çalışıldı.
FOTOĞRAF: AHABER.COM.TR
GAZETECİ MASKESİYLE GİZLİ İLETİŞİM VE FİNANS BAĞLANTISI
7 şüpheliden 3'ünün SGK kayıtlarında herhangi bir basın mensubu olarak görünmediği tespit edildi. HTS analizleri ve MASAK raporlarıyla, bu kişilerin FETÖ ile irtibatlı oldukları ve örgütün para trafiğinde aktif rol oynadıkları ortaya çıkarıldı. Terör örgütünün "Goebbels"i firari Cevheri Güven'e bilgi ve içerik aktaran 4 ismin de soruşturma dosyasına eklendiği bildirildi.
FOTOĞRAF: AHABER.COM.TR
SİBER AĞ VE YURT DIŞI BAĞLANTILAR DEŞİFRE EDİLDİ
2024'te Cevheri Güven'in video içerikleri için bilgi sağlayan 4 kişiden birinin yurt dışında bulunduğu belirlendi. Örgütün dijital haberleşme yöntemleri, para akış şeması ve içerik üretim sistemi detaylı şekilde çözüldü. Yapılan teknik takip ve analizlerle, internet tabanlı bu yapı büyük oranda çökertildi.
FOTOĞRAF: AHABER.COM.TR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonla, FETÖ'nün sosyal medyada kurduğu algı ve propaganda ağına büyük darbe indirildi. Gözaltına alınan 10 şüpheliyle birlikte, firari Cevheri Güven'in dijital karargâhı deşifre edildi. Yetkililer, terör örgütünün dijital propaganda yöntemlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
FOTOĞRAF: AHABER.COM.TR
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN