AK Parti MYK toplantısında ne mesaj verildi? Başkan Erdoğan: CHP'nin kazandığı il ve ilçeleri masaya yatıracağız
Başkan Erdoğan'dan MYK toplantısı yaptığı konuşmada yerel seçimde yaşanan başarısızlığa ilişkin önemli noktalara değindi. Erdoğan kibir hastalığı konusunda uyarı yaparken "Partide kimsenin hesap sorulamaz olmadığını göstereceğiz ve kendimizi hesaba çekeceğiz" ifadelerini kullandı. Seçime ayrı girerek kaybedilen illerin masaya yatırılacağını belirten Erdoğan "Ya hataları görüp toparlanırız ya da erimeye devam ederiz" dedi. İşte detaylar...
AK Parti MYK'da bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erdoğan, seçim sonucu oluşan tabloya değinerek, AK Parti olarak oy oranlarının yüzde 44,3'ten yüzde 35,5'e, Cumhur İttifakı olarak ise yüzde 51,6'dan yüzde 40,5'e gerilediğine dikkati çekti.
Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Başkan Erdoğan, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti'ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret etti.

MİLLET NEDEN SANDIĞA GİTMEDİ?
Başkan Erdoğan, 2024 seçimlerinin katılım oranının, 2019 seçimlerine kıyasla 6 puan geriye gittiğin, bu 6 puanlık düşüşün ezici çoğunluğunu AK Parti seçmeninin oluşturduğunu söyledi.
31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti'ye gönül verenlerin sandığına gitmemesinde hem teşkilattan hem genel merkezden hem de adaylardan kaynaklandığının vurgusunu yapan Başkan Erdoğan, aday belirleme süreci de dâhil bunların üzerinde uzun uzun durulması gerektiğini, bu konuda gereken her türlü adımın atılacağının altını çizdi.
Başkan Erdoğan, milletin sandığa küsmesine neden olan diğer faktörleri ise; hayat pahalılığı, Kovid-19 salgınıyla başlayan, Rusya-Ukrayna savaşıyla daha da derinleşen enflasyon baskısı olarak sıraladı.

"EMEKLİLERİMİZİN SERNENİŞLERİNİ GÖRÜYORDUK"
Erdoğan, kurmaylarına verdiği mesajda, emeklilerin yüksek enflasyon sebebiyle en fazla refah kaybına uğrayan toplum kesimi olduğunu belirterek, "Emeklilerimizin serzenişlerini il ziyaretlerimizde zaten görüyorduk. Gerek tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, gerek yüzde 50'yi bulan maaş zamları, gerekse diğer adımlarla, bütçe disiplinini bozmadan, üzerimizdeki bu baskıyı hafifletmeye çalıştık; ama muvaffak olmadık." tespitinde bulundu.
Başkan Erdoğan, "Gazze krizi gibi elimizden gelen her şeyi yaptığımız ve bedel ödediğimiz bir meselede dahi siyasi saldırıları savuşturmayı, kimi çevreleri ikna etmeyi maalesef başaramadık. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi de artısı-eksisiyle mutlaka yapacağız." dedi.


