Sinan Oğan'dan yedili koalisyona HDP tepkisi: Türk milliyetçisi olarak ne yapsaydım kendimi mi inkar etseydim? Eşyanın tabiatına aykırı
Ülkemiz tarihinin en kritik seçimlerinden birine doğru yol alırken ilk turda aldığı oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken ve sonrasında ikinci turda Başkan Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan seçimlere sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu. Oğan "HDP bugün itibariyle Kılıçdaroğlu’na desteğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Kemal bey hem benim adayım olacak hem HDP’nin adayı olacak. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı." ifadelerini kullandı.
Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine doğru giderken ilk turda yüzde 5,2 oy alan ancak ikinci turda Başkan Erdoğan'a destek vereceğini duyuran Sinan Oğan seçimlere sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN İLE HANGİ KONULARI KONUŞTU?
Yaptığımız açıklamada da ifade ettik, asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum.
Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu. Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu.
Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye'nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.
"AFET BAKANLIĞI'NA CUMHURBAŞKANIMIZ SICAK BAKTI"
Hem bizim tarafımızdan cumhurbaşkanına destek açıklamasında bu konuştuğumuz konular ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da canlı yayınlarında konuştu. Afet bakanlığı konuşuldu, Bu konuya cumhurbaşkanımız sıcak baktı. Bizim süreç boyunca ifade ettiğimiz bütün başlıklar konuşuldu.
Sayın cumhurbaşkanımız tek bir tanesine bile karşı çıkmadı. Hatta bu konular sizin kırmızı çizginiz olduğu kadar bizim de kırmızı çizgimiz dedi. Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 66. Madde hepsi konuşuldu.
Ali Babacan'ın partisinden 66. Maddeye dönük çalışma vardı. Biz kimsenin 66. Maddeye dokunamayacağını kesinleştirmiş olduk.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ
Orada bir PKKistan kurma hayali var. Hatta bizim Hatay'ı da tehdit ediyor. Türkiye'nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır.
Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor.
"KILIÇDAROĞLU'NDA O CİDDİYETİ GÖREMEDİM"
Türkiye'nin bu konudaki politikaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu dönüşler eminim ki daha da artacak. Sayın Kılıçdaroğlu sığınmacı mevzusunda yeni yeni 1 hafta içerisinde konuşmaya başladı. Öbür tarafta o ciddiyeti göremedim.
Tezkereye karşı çıkmakla sığınmacıları göndermek aynı anda olmaz.




